Barn og hund

Jeg vokste ikke opp med dyr selv, og hadde vel egentlig ikke vurdert å skaffe det i voksen alder heller. Men da mannen min begynte å snakke om å kjøpe hund kort tid etter at vi traff hverandre så var jeg likevel med på tanken. Vi lånte hunden til et vennepar en helg (jeg valgte å Hund og barnignorere litt rennende øyne og kløende nese) og kort tid etter kom vi hjem fra Danmark med verdens nydeligste lille Breton valp. Jeg har ikke angret et sekund!

Vel går det på nervene løs når hun stikker av for tredje gang på en dag og naboen ringer og sier hun ligger på kjøkkenet hos dem, når hun i vill glede hopper opp på de hvite buksene til en stakkar som vil hilse på eller når hun biter hull i kurven sin og små skumgummibiter er dratt ut over hele stuegulvet.

Men stort sett er hun lydig, og vi ville ikke byttet henne bort for noe. Allergien har også gått helt fint (jeg ble gravid like etter og hører visst til den heldige 1/3 som blir bedre av svangerskap).

Jeg ville nok ikke skaffet en hund midt i den verste småbarnsfasen. En valp er jo som en baby, om enn for en kortere periode. Den krever full oppmerksomhet og mulighet til å knytte seg til noen få omsorgspersoner. Det er en del forpliktelser med hund (mer enn vi til tider skulle ønske akkurat nå), men jeg er så glad for at barna våre får vokse opp i et hundehjem!

Hvorfor jeg ønsker at våre barn skal vokse opp med hund:

  • De lærer seg å vise den samme omsorgen og respekten for et dyr som et menneske – det er to sider av samme sak i min verden
  • De vil med tiden lære seg å ta ansvar og at det følger forpliktelser med å ha et kjæledyr
  • De vil oppleve gleden med å være mye ute i naturen (det er fantastisk smittende å se gleden en hund har når den får boltre seg fritt ute i skog eller fjell!)
  • De har en venn som alltid er der

Og for oss voksne:

  • Alltid en god unnskyldning for å komme seg ut
  • En venn som alltid er der – glad, kosete og aksepterende

Tips: Fan av romantiske komedier som jeg er så syntes jeg filmen  «Marley and me» (2008)
med Owen Wilson og Jennifer Aniston var en morsom, søt og rørende historie om betydningen en hund kan ha for en familie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s