The Apple generation…

Eplekidsa

«Eplekidsa» kalte søsteren min bildet av sine tre tanteunger og la det ut på Instagram. Jepp. Nå er vi avslørt. Sånn ser den usminkede helgefrokosten ut hos oss. Ikke stearinlys på bordet og tre smilende barn som sitter pent og spiser. Det vil si, stearinlys på bordet har vi som regel. Og litt ekstra lang frokost. Men det er etter at «foringen», som mannen kaller det, er ferdig og vi to voksne kan sitte i fred og ro og nyte stillheten.

Det står mye skrevet om negative effekter av for mye tv-titting hos småbarn. Jeg noterer det og tenker at det er vel med det som med det meste annet: Man må utvise skjønn og ha en viss balanse.

Vi har ikke tv i hovedetasjen i huset, der vi stort sett oppholder oss. Vi prøver å ikke la tv-en stå på med mindre det er noe konkret som skal sees. Eldstemann får se på barne-tv når han våkner om morgenen så vi kan få unna morgenstellet med de minste. Han ser barne-tv på ettermiddagen og vi bruker nett-tv som bestikkelse i enkelte anledninger. Som når ettåringene hyler og er umulig å få i mat før legging, eller den siste halvtimen før de skal sove på dagtid. Eller når de er syke. Eller søndags morgen, så vi kan få en rolig stund sammen ved bordet…

OK, vi bruker tv-en litt mer enn vi skulle ønske… Sikkert ikke etter boka. En dag… Men akkurat nå sier jeg bare «takk og lov for Drømmehagen!!»

Ser barna dine mye TV?

Ha en fin dag!

6 tanker om “The Apple generation…

 1. Eva Jacobsen

  Som psykolog kjenner jeg godt til advarslene om for mye TV titting. De stammer fra USA hvor noen småbarn sitter mesteparten av dagen foran TVen. Det er ikke særlig bra for utviklingen. Men et par timer om dagen er helt fint. Sånn som dere bruker skjermtiden høres det direkte sunt ut for familiens velvære. Så kos dere med den lange frokosten!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for kommentar! Man blir fort pragmatisk når det står mellom hyl og skrik og å sette dem foran skjermen. Ser faktisk ofte at de leker bedre etter en liten «tv-time-out»:)

   Svar
 2. Sovebebibloggen

  Gammelt, men fint innlegg:)
  Nå som vi har fått He, er jeg veldig glad for at vi heller ikke har tv i hovedetasjen. Vi må ned i kjellerstua og fyre igang projektor og lerret og full pakke for å få se litt tv, så da blir det ofte til at vi bare blir værende oppe. Jeg liker tanken om at vi, etter planen, skal ha alle måltidet tv-frie når He vokser opp:)

  Svar
 3. ToPlussTre Innleggsforfatter

  Takk! Det går litt i perioder, men sånn som vi bor dette året i England har tv-tittingen tatt seg litt opp fordi tv- en står midt i stue/kjøkken og vi bor på så liten plass… Prøver å begrense det, og til måltider er regelen tv AV 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s