Du er deg selv god nok!

Jeg måtte ta en liten «time-out» med meg selv mellom hyllereolene på Rema i går. Jeg hadde bestemt meg på forhånd at dette ikke skulle bli en klassisk «mamma-kjører-seg-selv-i-grøfta-i-forsøket-på-å-fikse-en-bursdag-til-to-ettåringer-som-ikke-engang-vet-at-de-har-bursdag»-situasjon. Men selv der jeg sto med Toro ferdig muffinsmix i hånden kjente jeg stresset. Klokken var 21 på kvelden og hjemme travet mannen min utålmodig frem og tilbake mellom to små med magevondt og full innboks på pc-en.

Mens jeg kjørte hjem tenkte jeg på innlegget til «Lammelaartanker» som jeg leste tidligere på dagen, der hun utfordrer «den trange god mor-boksen». Hun har skrevet et gjesteinnlegg hos Casa Kaos om hvordan det er å være mor med ME. Og bloggeren bak Casa Kaos fikk selv tåle en del hets da hun utfordret god mor-boksen ved å fortelle at hun ikke liker å bygge lego eller bake kaker med barna sine: Dagbladet.

Det er rart hvordan vi har en tendens til å selvpålegge oss en hel rekke med «burde» og «måtte» i den tro at andre forventer det av oss. Og hvordan vi har lett for å forvente mye av andre, kanskje til og med uten å kjenne dem. Vi sammenlikner oss med andre, og vi sammenlikner oss med oss selv: «Det var så mye lettere da jeg var hjemme med bare en baby», «hvis de bare kunne sove litt bedre om natten så ville morgenene bli så mye mindre kaotiske», «når de bare begynner å gå – da blir det lettere».

Kanskje vi bør si til oss selv litt oftere at «jeg er meg selv god nok».  Jeg er så god som jeg kan være med mitt utgangspunkt og mine ressurser og i min situasjon – akkurat her og nå». Og det er faktisk alle andre også! Hvis man tenker litt nærmere over det så virker det vel ganske urimelig å sammenlikne seg med alle andre? Eller med situasjonen sånn som den var for to år siden, eller en hypotetisk situasjon om fem år?

Jeg kommer nok ikke til å bli en av de som stiller med fantastiske kakekreasjoner i barnebursdager. Men jeg er ganske god til å lage sunn hverdagsmat. Jeg har aldri eid en plante som har levd lenger enn 14 dager og jeg hater hagearbeid, men jeg er ganske så flink til å holde orden og gjøre det koselig inne i huset. Jeg kan ikke lære barna mine å spille gitar eller piano, men jeg tar dem med mye ut på tur og er aktiv med dem. Jeg er heller ikke av dem som sitter mye på gulvet og leker med bil/tog/klosser med barna mine, men jeg leser og synger mye med dem. Og så videre…

Vi er forskjellige som foreldre, vi har forskjellige barn og vi befinner oss i forskjellige livssituasjoner.  Jeg tror ikke det finnes en riktig måte å være mamma eller pappa på. Heldigvis! Felles for oss alle er at vi vil det beste for barna våre. Og med alle våre ulike bakgrunner, styrker og svakheter viderefører vi ulike interesser, ferdigheter og egenskaper til barna våre.

Hvor kjedelig ville ikke verden ville sett ut ellers?

Ønsker deg en god dag!

Du er deg selv god nok

2 tanker om “Du er deg selv god nok!

 1. Casa Kaos

  Så fint innlegg. Og takk for at du lenket til bloggen min.
  Jeg tror det er veldig viktig å ikke sammenlikne seg med alle andre. Selv om det ikke alltid er så lett. Men enda viktigere er det at vi ikke dømmer hverandre fordi andre gjør ting på en annen måte enn oss. Det finnes like mange måter å være foreldre på som det finnes foreldre.
  Lykke til med bursdagsfeiring.
  Toro muffinsmix er forresten kjempegod 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk! Jeg kjemper en evig kamp mot ryddemanien og synes ditt casa kaos virker ganske så deilig. Vi har alle våre «greier». Nå har jeg tørket bort svetten fra pannen etter Toro-baksten og ser frem til bursdagsfeiring. 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s