Barnebursdag og bananpannekake

Siste gjest etter Knoll og Tott sin ettårsdag hadde dratt, og jeg ryddet sammen papir og leker, kopper og tallerkener, nedtråkkede kakerester og ketchup klint utover både her og der, og sank ned i sofaen. En koselig dag! Men det er rart med det; selv ferdigkake og pølser i lompe kan vokse en over hodet om man er litt sliten fra før.

Mannen min tok med ungene på overnattingsbesøk til sine foreldre så jeg skulle få litt fri. Jeg inviterte en venninne over på litt bursdagsrester og et par glass vin. Etter å ha skravlet litt slang vi oss ned foran tv-en med hver vår kaketallerken. «Bananpannekake», sa hun. «Det er så godt! Har du smakt det?» Nei. Det hadde jeg ikke. Men det hørtes godt ut.

Jeg tok med meg en kopp te og et blad til sengs, krøllet meg under dynen og kunne nesten ikke tro at jeg skulle ligge der en hel natt – uforstyrret – våkne når jeg ville, rusle en tur med hunden, drikke kaffen min i fred.

Og da jeg sto ved kjøkkenbenken for å lage meg frokost i dag så husket jeg det. Bananpannekake! Jeg måtte jo prøve. Og himmel og hav! Så godt. Jeg drakk kaffen min, spiste bananpannekaken, leste et blad, hørte på litt musikk. Så merket jeg den. Stillheten.

Ett år! Jeg som tidvis ikke har trodd vi skulle overleve dette første året (Ett år med tvillinger). Nå har Knoll og Tott feiret sin første bursdag. Så mye styr og ståk, så mye slit, så lite søvn. Men så mange øyeblikk, så mange klissete kyss i ansiktet og så mye morsomt! Og så stille huset plutselig er når det bare er meg der.

Litt venninneprat, litt vin og mye søvn. Akkurat det jeg trengte. Og bananpannekake! Jeg er klar for ny uke og nye utfordringer!

God søndag til deg!

Bananpannekake:

  • 2 egg
  • 1 most banan
  • Litt kanel og kardemomme
  • Noen dråper maple syrup og friske bær smaker godt på

Barnebursdag og bananpannekake

Barnebursdag og bananpannekake

Barnebursdag og bananpannekake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s