Tur med barnevogn i Oslomarka

Vi er så heldige å bo med Oslomarka som nærmeste nabo og bruker den flittig – det fine med byen vår er jo at turområder omkranser den på alle kanter, og også mange steder i bykjernen.

Trilletur i OslomarkaDa jeg var hjemme i permisjon med førstemann fikk jeg boken «Trilleturer: Tur- og aktivitetstips i Oslomarka» (Gry Støvind Hoell/Gyldendals turguider) i gave, og den har vært en kjempefin inspirasjon til å komme seg på tur med vogn. Boken er delt inn i lette, middels, litt krevende og krevende ruter, og er fint illustrert med kart, bilder og forslag til aktiviteter på veien. Det er også beskrivelse av kjøreruter/kollektivtransport.

I går tok vi turen fra Voksenkollen t-banestasjon innover mot Tryvannsstua. Her er det servering og mange fine sitteplasser både inne og ute. Det er grusvei nesten hele veien, og om man ikke vil snu og gå tilbake så kan man fortsette runden via Frognerseteren t-banestasjon, tilbake til start. Hele runden tar halvannen til to timer.

Vi «jukset» litt denne gangen og stoppet på første og beste utkikkspunkt, men det viktigste er jo å komme seg ut…! Litt regn i luften har lite å si for en ivrig toåring som får en kanelbolle i hånden, og to utforskende ettåringer som vil plukke på hver minste lille trepinne og blomst på bakken…

To turfavoritter fra boken er for øvrig:

 • Øyungen rundt: Grusvei, 4,7 km totalt. Start fra Skar i Maridalen (buss går helt frem/stor parkeringsplass for bil). Fremme ved Øyungen er det toalett, sitteplasser, bålplass og en barnevennlig badeplass.
 • Kyststien på Nesodden: Grusvei, 6 km totalt (ca 2 t trilletur). Start fra fergekaia på Nesoddtangen (adkomst med bil, eller med båt fra Rådhuskaia i Oslo). Mål for turen: Hellviktangen. Koselig kunstkafe helt nede ved fjorden (kun søndagsåpent).

Sjekk for øvrig ut gårsdagens innlegg hos Susanne Kaluza: Turtips

Da er det vel bare å komme seg ut?

Ha en fin (tur)dag!

Trilletur i Oslomarka

5 tanker om “Tur med barnevogn i Oslomarka

 1. Cecilie von der Ohe

  Jeg liker å gå tur. Det bør helst ikke være for ujevnt terreng. Grusveier er fint. Selv om jeg ikke har barn selv, synes jeg det er interessant å lese det du skriver. Jeg har lagt meg til som følger hos deg.

  Cecilie

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så hyggelig at du legger igjen en kommentar, og at du vil følge meg:) Og god tur, om du bestemmer deg for å teste ut noen av tipsene!

   Svar
 2. Monica

  Hei 🙂 Så fin blogg du har. Takk for tips om boken “Trilleturer: Tur- og aktivitetstips i Oslomarka”, den skal jeg sjekke ut. Jeg brukte masse av permisjonstiden min med førstemann på trilleturer i Nordmarka, men kunne godt tenkt meg å prøvd ut andre områder av Oslomarka også. Så når nestemann kommer så kan jeg jo kanskje få litt tips fra den boka 🙂 Ha en fin dag! Hilsen Monica

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk for hyggelig kommentar! Boken anbefales på det varmeste til neste permisjon (og forsåvidt til turer uten vogn også). Fortsatt fin dag til deg! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s