Du og jeg

I dag har det gått to år siden vi gikk ombord i dette lille skipet vårt. Glade og forventningsfulle, spente og fulle av pågangsmot. Vi seilte av gårde uten å vite helt hvor vi skulle, fast bestemt på at frem skulle vi, til en usikker destinasjon, men vi skulle komme dit sammen!

Du og jeg.

Og her er vi enda. Ute på det åpne havet. Vi har fått med oss noen flere passasjerer underveis. Litt trangere om plassen, men med desto større hjerterom. Vi har klart oss gjennom sjøsyke og solstikk, vi har byttet på å holde vakt på dekk gjennom urolige netter, vi har latt den andre sove ut en gang i blant, vi har skuret, laget mat og reparert.

Vi nyter late dager på dekk når solen skinner, vi setter sjøbein og holder ut når stormen raser. Vi snakker sammen når det stilner, så vi skal være rustet til neste gang, for vi vet at det blir en neste gang. Forhåpentligvis blir vi dyktigere sjøfolk etter hvert, så erfaringen forteller oss akkurat hva vi skal gjøre når sjøen begynner å bygge seg opp og bølgene skyller inn over dekk.

Vi prøver å la havet føre oss dit vi skal, men vi har tatt noen viktige avgjørelser om kursen underveis. Vi lar hverandre ta noen svømmeturer på egen hånd, så vi begge får hentet litt inspirasjon. Men vi skal huske å ta noen svømmeturer sammen også, så vi ikke glemmer hvor fint det er å være i takt. Vi har ikke så mange regler, men den ene vi har er klar:

Ingen skal forlate skuta.

Vi skal seile sammen til den er gammel og sliten og begynner å slå sprekker, kanskje helt til den synker. Underveis skal vi stole på at noe som er større enn oss selv vil sørge for at vi holder oss flytende, særlig når vi er usikre på det selv.

Og vi skal være takknemlige for hver dag vi fortsatt er om bord, klamrer oss fast og fortsetter å seile,

inn i det ukjente.

Tre år på åpent hav

5 tanker om “Du og jeg

 1. Ambivalentica

  Så utrolig vakkert skrevet…det grep meg veldig (det stormer litt) og jeg ble så rørt, glad, inspirert.. Snart er byssetida (og dermed mobiltida) over så kommentaren blir kort; men takk for et nydelig innlegg 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen hjertelig takk for det, nå ble jeg glad! Det ble min bryllupsdagsgave i år, ettersom jeg ikke kommer meg ut døren så mye;-) Ønsker deg en fin 17.mai-feiring i morgen! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s