Hvor mye klær trenger man – egentlig?

Om få måneder flytter vi til UK. Vi leier ut huset fullt møblert, men det er likevel mer å pakke enn jeg trodde. De siste ukene har jeg så smått begynt å rydde ut av klesskap og boder og legge i pappesker. Jeg har kastet unna og forsynt Fretex med en god dose. Det er begrenset hva vi kan ta med, og jeg har ikke lyst til å lagre unødvendig mye her. Da jeg sto og tittet inn i det halvfulle skapet forleden kunne jeg ikke annet enn tenke: Hvor mye klær trenger man egentlig?

Med alt fokuset som har vært på tekstilindustrien i år så er det rimelig å spørre om vi nordmenn er reflektert nok når vi handler. Vi kjøper og kaster visst over en lav sko (Aftenposten). Jeg skal innrømme at jeg ikke hatt et veldig bevisst forhold til forbruksvanene mine, men de har endret seg litt over tid.

Før handlet jeg oftere og mer, men litt rimeligere. I dag har jeg sjelden tid til å dra ut, og kjøpene er mer planlagt. Dessuten er jeg i permisjon, og fokuset er litt mer på praktisk og convenient enn siste skrik. Jeg vet bedre hva jeg liker og legger litt mer i noen klassiske plagg enn å kjøpe nytt hele tiden. Klarer ikke å henge med på alt det nye uansett.

KlærUlljakken på bildet ble kjøpt for tre år siden og er i bruk sikkert annenhver dag. Ja, den er ikke dødslekker. Men jeg er ikke noen fashionista heller. Den funker bare så utrolig bra. Under tykk jakke om vinteren, med singlet eller kjole på kjølige sommerdager. Når jeg småfryser litt. Når jeg ikke orker tenke ut et antrekk. Det er privilegiet med å være hjemme og ikke ha noen kleskodeks på jobb å forholde seg til.

Våre tre små har ikke tonnevis av klær; jeg legger heller litt ekstra i plagg som er slitesterke nok til å kunne brukes av alle tre enn at de skal svømme i antrekk. Parkdresser, sko og en god del annet har jeg kjøpt på finn.no, ofte nesten ubrukt.

Og neste år… vel, la meg si det sånn: Studenttilværelse i utlandet med tre barn og huslån hjemme gir ikke akkurat rom for store utskeielser. Så nå er det sparing, sparing, sparing. Med London 45 minutter unna i et helt år skal det nok av fristelser uansett…!

Og det er vel egentlig helt greit, har jeg funnet ut. Ut fra hvor mye jeg har kastet nå så trenger jeg visst mindre enn jeg trodde. Det er litt fint å ha et forhold til de plaggene jeg har. Heller la det gå litt tid og så kjøpe noe jeg virkelig har lyst på enn å kjøpe litt hele tiden. Når det er sagt så er noen av yndlingsplaggene mine fra HM, men poenget er vel det samme:

Bruk det du kjøper, og kjøp det du bruker… eller noe sånt… Dagens moral. Bevissthet er vel nøkkelordet jeg ville frem til her…!

Ønsker deg en fin tirsdag, med eller uten shopping!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s