Bysafari: «Løkka»

LøkkaI går tok vi en liten «bysafari» på Grünerløkka. Rart at det bare er noen få år siden jeg bodde her. Før mann, barn og hund:

Inn i den lille bakgården rett ved grønnssakshandleren på hjørnet, med Kaffebrenneriet noen hundre meter unna og med loppemarkeder i Birkelunden og alle de morsomme butikkene rett rundt hjørnet.

Tidlige morgener på vei til jobb, en kaffe i hånden, vente på trikken. Ettermiddager uten så mye planer, bare meg selv å tenke på. Når vi drar dit nå så er det nærmest som en ekspedisjon å regne…

Vi kjøpte oss den obligatoriske pizzaen fra Villa Paradiso og tok den med oss ut i parken. Mmmmm… klassiker: Parmaskinke, ruccola, parmesan og pinjekjerner!

LøkkaLøkka

Noen ganger er det utrolig deilig å bare virre rundt og se på folk, sitte på en benk, dumpe innom noen butikker og egentlig ikke ha noen særlige planer.

Hver gang vi tar sånne småsafarier nede i sentrum så savner vi bylivet litt. Alt er jo litt mer tilgjengelig, det skjer ting, og det er lyder og mennesker og lukter på alle kanter som på en eller annen måte gjør at jeg føler meg nesten tryggere enn om jeg er alene et sted midt inni skogen. Merkelig det der…

LøkkaMen vel hjemme i «marka» igjen, da jeg ruslet kveldsturen med hunden på myke skogsstier, hørte lydene fra skogen og den friske luften så kjente jeg at jeg hører hjemme her nå.

Det er fint å besøke bysentrum innimellom. Sjekke ut hvordan det står til, på en måte. Og så er det ekstra deilig å komme hjem igjen etterpå. Alt til sin tid…

Ha en fortsatt fin søndag!

Løkka

2 tanker om “Bysafari: «Løkka»

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Må innom i ny og ne:-) Tror jeg må ha meg en tur på egen hånd snart også, så jeg har litt mer tid til å titte innom alle de fine små butikkene:-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s