Conference call med ungene

«Sorry, kan ikke snakke nå, er i conference call«, er ofte svaret jeg får når jeg ringer mannen min i jobbtiden. Altså: Et møte per telefon med en haug med folk, gjerne i andre deler av verden, der alle er på høyttaler og sitter i fred og ro på sitt kontor et eller annet sted.

Her om dagen fikk vi så lyst til å gå en liten kveldstur med hunden sammen, siden det var en sånn skikkelig fin sommerkveld. «Hvor er baby-callen«, spurte jeg. «Batteriet er flatt«, svarte mannen min. «Men vi kan bare ta en conference-call«.

«Hæ?» svarte jeg. «Her, ta denne«, sa han og ga meg den ene av to telefoner han bruker på jobb. Så ringte han den ene og ba meg ta den. «La samtalen gå, skru på høyttaleren og legg den ned på rommet til eldstemann«. «OK«… jeg gjorde som han sa. Så ringte han min telefon. Samme prosedyre. Ta av røret, skru på høyttaler og legg inn på tvillingenes rom. «Hvis en av dem skriker nå så høres det på de andre telefonene. Jeg setter den telefonen jeg tar med meg ut på «mute», sånn at ikke vår snakking høres på speakeren inne hos dem«.

Da jeg kom opp trappen sto han klar. Med øreplugger i ørene og telefonen i lomma, i conference call med to barnerom, temmelig fornøyd med sin moderne og praktiske tilnærming til barnepass. I hånden holdt han en slags gigantisk fjernkontroll.

«Hva er det der da?» spurte jeg, og lurte på om han skulle fjernstyre ungene fra skogsstien. Så så jeg det orange halsbåndet og den lange antennen som stakk opp fra halsen på hunden vår. «Den nye GPS-trackeren«, svarte han, som om det var den naturligste ting i verden. «Fint å ha når hun skal på jakt«. I den andre hånden holdt han en boks med pølsebiter. Hver gang han trykket på en knapp på fjernkontrollen så pep det rundt halsen på hunden og hun skulle lære seg å komme tilbake. Da må man ha godbiter, naturligvis.

Så gikk vi. En fin kveldstur i en lys sommerkveld. Med headset, mobiltelefon, fjernkontroll og pølsebiter, i conference call med ungene og med GPS-tracker på bikkja.

Akkurat sånn det skal være i 2013, antar jeg…

Conference call

4 tanker om “Conference call med ungene

  1. Tilbaketråkk: Pauseinnslag | ToPlussTre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s