En herlig verden

«Har den vokst?» sier han på vei opp trappen om morgenen, og løper inn på kjøkkenet for å studere den lille solsikkeplanten han hadde med seg hjem fra barnehagen. «Den har nok ikke det» sier jeg. «Ikke så mye at vi kan se det«. «Jo, det har den mamma, jeg ser det

«Gresshopper«, roper han så høyt han kan. «Gresshoppeeeeeer, hvor er dere? Hør! Der er de!» Jeg lytter. Jeg hører lyden av en t-bane på vei ut fra stasjonen. Fuglekvitter. Hunden vår som står og graver og snøfter etter noe nede i bakken. Ingen gresshopper.

«Pass deg, mamma! Der er det en løve!» Han smeller igjen døren inn til vaskerommet. «Vi må gjemme oss. Kom!» Jeg smiler og lusker etter ham inn i leketeltet. Vi sitter helt stille. «Hører du?» Jeg hører ingen verdens ting. Men jeg nikker og setter opp et spent ansiktsuttrykk.

For en utrolig deilig verden å være i! Jeg har vært der mange ganger før, men det er veldig lenge siden. Jeg hadde nesten glemt veien dit, så sjelden er jeg der. Nå tar han meg med dit rett som det er. Minner meg på at jeg må stoppe opp og lytte, se ordentlig, kjenne etter. Oppleve verden gjennom øyeblikket og la fantasien slippe til.

Det er ganske fint.

IMG_3796

3 tanker om “En herlig verden

  1. a-rime@online.no

    Veldig fint innlegg! Som alltid:-)Sendt fra en Samsung Mobil

    ToPlussTre skrev:

    ToPlussTre posted: «»Har den vokst?» sier han på vei opp trappen om morgenen, og løper inn på kjøkkenet for å studere den lille solsikkeplanten han hadde med seg hjem fra barnehagen. «Den har nok ikke det» sier jeg. «Ikke så mye at vi kan se det». «Jo, det har den mamma, jeg»

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s