Ikke en av gutta!

Det har begynt å demre for meg at jeg ikke er en av gjengen her i huset. Sønnen vår som nærmer seg tre år er nemlig veldig opptatt for tiden av at det finnes gutter og jenter. Og ettersom han også har blitt klar over at jeg tilhører den siste kategorien så ser han det som sin oppgave i livet å gjøre meg oppmerksom på det.

«Pappa skal legge meg. Det kan bare gutter gjøre«. «Du kan ikke sitte ved siden av meg, mamma. Her sitter guttene. Du kan sitte deeeeer borte«. «Nei, ikke kom opp i båten vår (sofaen), det er en guttebåt! Du må gå ut i vannet der hvor haien er» (??!)

Hva har jeg gjort for å fortjene dette? Jeg trodde da jeg var en ganske ålreit mamma… Inntil for kort tid siden. Nå er jeg visst helt ute. Og så har jeg to til som sikkert kommer i samme fase om et par år…

Ja ja, jeg trøster meg med at jeg slipper billig unna både mating og legging og andre plikter om dagen. Noen fordeler må da følge med å være outsideren i familien…! Og når tårene strømmer og storebror trenger et fang å sitte på så er det dessuten fremdeles ofte mamma han roper på. Det føles litt greit, liksom…

Fin søndag til deg!

Gutta

4 tanker om “Ikke en av gutta!

 1. Ambivalentica

  Huff da, er det framtida mi også mener du? Jeg som er yndlingslekemammaen..? Som får lov å være tigerbaby eller hovedbaker eller til og med styrMann.. Det er en hard verden vi lever i 😉 Og du; lenking skulle helst bare mangle… 🙂 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det er tøffe tak, ha ha. Men han har vært skikkelig mammadalt før, så jeg er nok snart inne i varmen igjen… 🙂

   Svar
 2. Casa Kaos

  Oj, her det det stikk motsatt. Min tre år gamle sønn skal bare være sammen med mamma. Han er så forelsket i meg, og sjalu på pappen.
  Men det kan vel endre seg fort. Både den ene og den andre veien.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   He he, ja jeg venter på den fasen 🙂 Hvis gode gamle herr Freud hadde rett så kommer den nok… Inntil videre lar jeg «guttegreiene» gå sin gang! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s