Skriver du ned gullkornene?

Det er alltid fint å ha en notatbok i vesken. Til tanker og skriblerier. Til huskelister. Og ikke minst til å skrive ned alle gullkornene som kommer som perler på en snor fra gutten vår på snart tre!

Tenk at barn i snitt lærer ti nye ord om dagen fra de er 1,5 til 3 år! Det er jo egentlig helt vanvittig, når man tenker på alt annet de lærer seg samtidig. Det er i hvert fall mer enn jeg føler jeg har hjernekapasitet til nå om dagen…

De to ettåringene babler på ettåringers sedvanlige måte. Da-da, ba-ba, mamma (selvfølgelig – hva annet kan de mene når de krabber etter meg og sier ma-ma-ma-ma…) og noen andre merkelige lyder som jeg ville gjettet stammet fra dyreriket om jeg ikke hadde visst at de var mennesker. Og så sier de nei-nei (gjentar etter meg hver gang jeg sier nei med bestemt stemme). At nei skulle bli deres første ord sier vel for øvrig sitt…

Storebror sa knapt et ord før han fylte to, men etter det kom det til gjengjeld lange setninger i løpet av rekordtid. Nå overrasker han oss stadig med sine resonnementer, til dels lange utgreiinger og fortellinger.

Som små skatter samler jeg ordene og setningene i en liten bok, og jeg gleder meg allerede til å ta den frem om noen år og se tilbake på utviklingen!

Hva med deg? Skriver du ned gullkornene eller går de i glemmeboken?

Notatbok

1 tanke om “Skriver du ned gullkornene?

  1. Anna GL (Ekte heimelaga)

    Søsteren min har tre jenter på 9, 7 og 3 år, og hun har vært flink til å samle disse gullkornene. Hun sier selv hun ikke alltid er like flink, men har vært flink nok til at det har blitt en bra samling oppover årene. Jentene elsker når hun drar fram den boka. Da har de latterkrampe langt ned til tærne. 😀 Du kommer til å få mange gleder av boka di, det er jeg sikker på!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s