Stjålne øyeblikk og hjemmelaget iste

Det hender jeg er en tidstyv. Stjeler meg litt ekstra tid.

Forleden kjørte jeg eldstemann til barnehagen mens pappaen passet de to minste hjemme. På vei hjem handlet jeg, og da jeg hadde parkert bilen trakk jeg opp det nyeste bladet mitt fra posen og ble sittende. Noen stjålne minutter. Helt for meg selv, uten avbrytelser eller distraksjoner.

Noen ganger låser jeg meg inne på do litt lenger enn nødvendig. Haler ut tiden i dusjen. Søndag for en uke siden måtte jeg på legevakten da det hadde gått infeksjon i et lite sår på fingeren (som hadde utviklet seg til lymfeårebetennelse og hele armen var illrød og vond). Da tok jeg med meg boken min og så frem til en stund for meg selv i ventestolen!

Det er sjelden at ordet eller lege virker forlokkende, men det gjorde faktisk det da! Selv om armen verket. Jeg tror det må være et småbarnsmamma-syndrom…

I dag skal jeg pakke (vi flytter om to uker). Mannen min har tatt med de to yngste hjem til sine foreldre. Og ja, jeg skal pakke. Men solen skinner og det er deilig og varmt ute og jeg har laget meg iste…

Så jeg stjeler meg bare et bitte lite øyeblikk her… på gresset, med bladet og isteen min… uten dårlig samvittighet (nesten). Herlig!!

Hjemmelaget iste

 • Kok opp 1 liter vann og ha i 3-4 teposer (grønn eller svart te) eller 3 klyper te i løsvekt
 • Rør inn 2-3 ss sukker eller fruktose. La stå til avkjøling, gjerne natten over.
 • Skjær to små fersken eller lime i båter (eventuelt 1 dl bær) og la dette trekke i teen en halv time eller lenger.
 • Ha i isbiter rett før servering

Nyt i solen!

_MG_8512 Iste

 

5 tanker om “Stjålne øyeblikk og hjemmelaget iste

 1. Anna GL

  De stjålne øyeblikkene kan jeg se for meg er viktig som fy når man har tre barn + mann. Jeg trenger det innimellom nå som jeg bare en samboer. Sånn sett kan det å ha kveldsvakter være veldig godt innimellom, slik at jeg får formiddagen hjemme for meg selv. Det blir spennende å se hvordan man takler det når man får en baby som skal ta all oppmerksomheten også. 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Så fint da! Pssst…bare et ekstra tips: La ferskenen eller det du måtte velge som smakstilsetning stå lenge (gjerne flere timer) så det virkelig rekker å sette smak. Jeg syntes nesten at isteen ble bedre dagen etter! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s