Goodbye house, welcome England!

Det er på tide å ta den siste koppen med kaffe.

Koppen jeg kjøpte på bruktmarked i Rye, England, for to år siden, da vi giftet oss der. Det er rart hvordan livet kan ta noen merkelige krumspring. For snart ti år siden avsluttet jeg studier i London. For fem år siden møtte jeg mannen min, som har en engelsk farfar. For to år siden feiret vi bryllup i England og nå skal vi flytte til Cambridge, der hans farfar og farmor bodde en lang periode. Ganske rart. Og fint!

Goodbye House, Welcome EnglandStrengt tatt så flytter vi ikke før om nesten tre måneder. Men vi har pakket oss ut av huset og fra og med i dag er vi to store, tre små og en hund på loffen… Litt her og litt der. På fjellet, ved sjøen, hos foreldre, på en liten Norgesreise. Du skal få følge med. Og jeg håper du følger oss hele veien til England!

Goodbye house, Welcome EnglandDet er utrolig hvor trist det kan være å forlate et hus! Selv så mange ganger jeg har flyttet så er det alltid med en følelse av vemod. Med unntak av de usleste studenthyblene, kanskje. Eller nei. Faktisk da også.

For man legger alltid igjen litt av seg selv. Noe sitter i veggene. Enten det er eksamenslesingen, festene, ensomhetsstundene, forelskelsene, bekymringene eller de optimistiske planene. Eller første gangen vi kom hjem fra sykehuset med to prikk like, små skapninger…

Goodbye house, welcome EnglandVi skal jo etter planen tilbake igjen. Men det er likevel rart å se de to småtrollene stå ved vinduet uten å vite at det er siste gang på en lang stund at de titter ut. De har jo vært her hele sitt korte liv. Og det er litt rart at en annen familie skal bo i huset vårt og bruke våre ting i et helt år.

Det er på tide å si takk for nå.

Til skriveplassen jeg har sittet ved stort sett hver gang jeg har lagt ut et innlegg her, som pleier å være full av notatblokker og laptop og kaffekopp.

Til spisebordet som har rommet søl, skrik, latter, prat og glede.

Til gangen som pleier å være overlesset med skitne uteklær, gjørmete sko og hundehår.

Til skogen med rådyrene rett utenfor kjøkkenvinduet. Og alle hyggelige naboer.

Så… nå er kontoret stengt. Skrivebordet er ryddet, laptopen pakket (og bryllupsbildene tatt ned fra veggen…!) og neste gang du hører fra meg så er vi et annet sted i Norge.

Inntil videre… fortsatt god helg!

Goodbye house, welcome England

Goodbye house, welcome England

5 tanker om “Goodbye house, welcome England!

  1. TreTette

    Nå ble jeg litt vedmodig her med deg.. 🙂 Det blir likevel spennende å følge dere både på loffen og til utlandet. Håper savnet etter hjemmet ikke blir for stort for de små 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s