Er du klar for bilferien?

BilferieJeg trodde jeg var forberedt, men akk… Mange timers bilkjøring med tre barn under tre år krever både sin kvinne og mann! På vår overfart Oslo-Bergen kunne jeg melde fra til en venninne at vi hadde brukt tre timer på en strekning som de fleste ville underlagt på halvannen time.

«Oi! Var det så mye kø?» spurte hun. Hun er høygravid med sitt første barn, så problemstillingen tre overtrøtte unger i baksetet er ennå upløyd mark. «Nei, ikke kø. Bare tre unger», svarte jeg tørt.

For et år siden tenkte jeg at vi skulle klare oss uten skjerm i bilen. Men etter å ha kjørt rundt med en papp-plate som verneskjold mellom eldstemann og de to andre, lekt «førstemann til å se en som sykler», «førstemann til å se en rød bil» og  sunget alle sangene i Hakkebakkeskogen og alle barnesanger jeg kan for øvrig og tilbrakt halve bilturen på kne bak frem i setet mitt mens jeg bytter på å plugge i smokken på tvilling nummer 1, tvilling nummer to og storebror så måtte vi kapitulere.

Et kjapt søk på finn.no og så ble det ipad mini med bilseteholder på oss. Til en ok pris, til og med. Mannen min mener det er den beste investeringen han har gjort på lang tid. Jeg er helt enig (selv om jeg mener å huske at han sa nøyaktig det samme om GPS-trackeren han kjøpte til bikkja for et par uker siden). Turen etter det gikk som en drøm…

For jeg må innrømme at jeg foretrekker å titte ut av vinduet, høre på musikk eller lese et blad fremfor å være desperat bilunderholdning i timesvis!!

Les for øvrig NAF sine reisetips til bilferien her.

Hva med deg? Må du benytte deg av noen knep for å komme deg fra A til Å med vettet i behold?

Ha en fortsatt fin søndag!

Bilferie

3 tanker om “Er du klar for bilferien?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s