Mine Bergen by-tips til store og små

To dager med byvandring og andre aktiviteter for to store og tre små i Bergen!

Selvsagt regnet det innimellom i bøtter og spann (det ville vel ikke vært Bergen ellers?!), og alle de brosteinsbelagte gatene er kanskje ikke helt optimale å trille i timesvis på med barnevogn, men bortsett fra det (eller kanskje nettopp derfor) så er det jo bare en utrolig sjarmerende by! Bli med på min kortversjon i tekst og bilder og se om du lar deg friste…

Korte avstander, gamle trehus, trange gater og smug og små kafeer og butikker.       Bergen by-tips

Jeg elsker å gå rundt på nye steder, se på folk, lure på hvor de bor, titte inn i vinduene og finne litt bortgjemte butikker! Det var ikke altfor mye tid til sånt, men vi fant effektivt frem til noen godbiter likevel.

Vi har nemlig begge en søster som bor her, og som kunne gi noen insider-tips så vi slapp unna den verste tråkkingen i regnet.

1. Lunsj på Smakverket (Rasmus Meyers allé 3). Alltid et godt tegn når det står et tosifret antall barnevogner parkert utenfor et spisested: Det betyr at det er håp for oss med tvillingvogn…

God plass, god service, god mat!

_MG_9234

Det ligger en fin butikk vegg i vegg med bøker, barneleker, ting til barnerommet, morsomme notatbøker, plakater og andre ting.

Bergen by-tipsBergen by-tips

2. Storebror fikk seg en tur på Fløibanen med pappaen (ekstatisk for en liten gutt på snart tre år med stor fascinasjon for tog) mens jeg tok med Knoll og Tott og vandret litt rundt i området sammen med min søster og kusine.

Bergen by-tipsBergen by-tips3. I det lille virvaret av smågater i Skostredet finner du mange små second hand butikker, klesbutikker, barnebutikker og kafeer.

Skostredet har i løpet av de siste årene blitt fylt av kreative og unge handelsgründere som satser på klær, mat og designopplevelser.

Bergen by-tips4. Et eksempel er den sjarmerende butikken Made in Bergen (Nye Sandviksveien 13) som selger (som du skjønner av navnet) lokal design, mote og kunst.

Bergen by-tipsMed meg hjem ble et handlenett, som jeg fint kan ha et par av både til meg og guttene.

Bergen by-tips

5. Vi avsluttet vår lille byvandring på bokkafeen Krok og Krinkel (Lille Øvregaten 14).

Hva kan vel slå kombinasjonen av sommerregn, et gammelt trehus, lukten av kaffe, kaker og kanelboller i skjønn forening med bøker fra gulv til tak?

Bergen by-tipsBergen by-tips

Vi rakk en skravlestund og fikk fylt magene med kaffe, te og bakverk – det er ikke ofte jeg treffer søsteren og kusinen min som begge bor i andre byer. Og i oktober kommer gutta sin lille fetter og nye Bergensborger til verden, men da har vi som kjent flyttet til utlandet…

Bergen by-tips

Knoll krabbet rundt og sjekket bok-utvalget mens Tott purket og sov gjennom hele kafe-seansen… Ett barn fordelt på tre voksne er sjelden luksus her i gården!

Bergen by-tips

6. Tur til Bergen Akvarium

Vi kom i tide til å se pingvinene bli matet, selene holde et lite show og sjøløven vise sine kunster. Vi var innom både reptiler, tropiske fisker og våre mest kjente arter. Gøy for både store og små!

Bergen by-tipsBergen by-tips7. Og til slutt, et besøk i en Bergenskåk (som tilhører min søster og sånn sett ikke kan besøkes av andre, men morsomt med noen bilder likevel).

Bergen by-tips Bergen by-tipsBergen by-tips

Håper disse små smakebitene fra Bergen by ga deg lyst til å ta et besøk!

Vi har i hvert fall hatt noen ganske fullstappede og koselige dager med masse familiebesøk, opplevelser og en god dose regn og sol, og setter kursen videre til Stavanger i morgen.

Ønsker deg en fin kveld!

Bergen by-tips

2 tanker om “Mine Bergen by-tips til store og små

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s