Dyreparken og godnatt-prat på sengekanten

«Hva har vi gjort?» pleier storebror å spørre når jeg har pakket dynen tett rundt ham på kvelden. Han er vant til at vi snakker litt om dagen som har gått før vi synger godnattsangene og slukker lyset. Hva vi har gjort, sett og opplevd. Han begynner å bli en flink liten historieforteller.

Og i dag var det mye som surret i hodet på en liten gutt! Dyreparken i Kristiansand, med sitt lille Afrika, Asia, Norden, Kardemommeby og Kaptein Sabeltann rommer jo hele verden i hans øyne.

En stor jordomseiling på halvannen dag…

«Jeg har sett løven og sjiraffen!»

Dyreparken

«…og ulv og apekatt og geit og krokodille og»… fortsatte han til han hadde ramset opp halve dyreriket og øynene begynte å bli tunge.

Dyreparken

«Og jeg har kjørt med trikken!»

Dyreparken

«Og så kjørte vi båten til Kaptein Sabeltann!!» (Hvor ungene får denne Sabeltann-greia fra er meg en gåte; jeg har ikke introdusert ham for det. Men at det er noe heeeelt spesielt med Sabeltann er det liten tvil om…!)

Dyreparken

«Husker du at vi så skattkammeret til Kaptein Sabeltann da», spurte pappaen med lur stemme da vi var ferdig med historiefortellingen. «Jaaaa!»

Det husket han godt, for det var ganske skummelt å gå inn i det mørke hvelvet. «Han har så mange skatter at han trenger mange steder å gjemme dem. Tror du han har gjemt en skatt her inne?»

Og selvfølgelig lå det en liten «sølvmynt» under hodeputen til storebror.

«Oi! Jeg skal passe på den, jeg» sa han med ærbødig stemme og la hodet ned på puten. Og sovnet i løpet av omtrent ett og et halvt minutt.

To utrolig fine dager for to store og tre små! Om man er aldri så voksen så kan man vel ikke annet enn å bli bitte litt ivrig når man gjenopplever barndommen gjennom øynene til en treåring? Så mange inntrykk, så mye å fordøye, så mye spennende! Og så rørende ekte entusiasme som bare et barn kan utvise, for den minste lille og store ting…

Jeg må innrømme at jeg har storkost meg, jeg! Om det er ett sted i dette landet som er helt til fingerspissene gjennomtenkt, organisert og serviceinnstilt med tanke på småbarnsfamilier så må det være her.

Jeg kan på det varmeste anbefale Rica Dyreparken Hotel, som vi har bodd på. De store vinduene i lobbyen gir utsikt rett bort på skipet til selveste Kaptein Sabeltann, og hele hotellet er fullt av dyreeffekter, fargerike bilder, lekerom, deilig mat med egen buffe i barnehøyde og koselig personale. Øynene til alle tre guttene ble store som tallerkener da vi kom inn, og sånn har de forblitt i to dager.

Nå sover gutta sin dypeste søvn og vi to store skal nyte siste rest av sommersol på terrassen rett utenfor restauranten.

Fortsatt fin lørdags kveld til deg!

Dyreparken

3 tanker om “Dyreparken og godnatt-prat på sengekanten

 1. Kirsti

  Dyreparken er ett fint sted! Husker vi var der da våre gutter var små, og at jeg var der med mine foreldre da jeg var liten! Og det å snakke seg gjennom dagen er en fin ting, for å huske og lære å sette ord på opplevelsene.

  Svar
 2. Lammelåret

  Det er nydelig i Dyreparken!
  Smart å oppsummere dagen slik dere har gjort, ganske lærerikt er det også, i tillegg til at minnene fester seg bedre og det blir et større fellesskap rundt opplevelsene. Det blir jo en del av deres felles familiehistorie.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s