Barndomsminner og hytteliv i Sandefjord

Vi pleier å ha en uke på familiehytta til mannen min i Sandefjord hver sommer. Akkurat nå er det helt stille her jeg sitter, bortsett fra vinden som blåser ganske kraftig i løvtrærne rett utenfor hytteveggene. Mannen min sier det er et av de beste barndomsminnene hans: Å være på hytta og ligge i sengen og høre lyden av bladene som rasler i vinden utenfor vinduet.

Akkurat nå ligger tre små gutter og sover i de samme køyesengene som pappaen sov i da han var liten. Og i morgen tidlig våkner de av at lyset skinner inn gjennom de samme gardinene. Kanskje hører de lyden av en humle eller flue rett utenfor. Og den forsiktige raslingen i trærne.

Hytteliv i SandefjordI dag har jeg plukket handlekurven full av frisk frukt, grønnsaker, godt pålegg og ferskt brød for en uke ved sjøen. Jeg krysser alle fingre og tær for fint vær i hvert fall deler av tiden, men skulle ikke det klaffe så skal vi alltids finne noen alternative aktiviteter…

Hytteliv i Sandefjord

Da vi kjørte utover i finværet i dag fikk jeg akutt lyst på ferske fiskekaker med smørdampet nykål; en skikkelig sommerfavoritt som minner meg om barndommens somre hos besteforeldrene mine på Sunnmøre. Bestemor sine fiskekaker var riktignok hjemmelagde, og det luktet deilig i hele huset da hun stekte dem, men de hos Brødr. Berggren på kaia i Sandefjord er en god nummer to. Veldig god, faktisk!

Hytteliv i SandefjordDet er rart hvordan ferietid får frem gode barndomsminner, ikke sant? Vi oppsøker gjerne de samme tingene, fordi det gir så gode assosiasjoner og fordi vi ønsker å videreføre fine barndomsopplevelser til barna våre.

Hytteliv i Sandefjord

For mannen min som sprang barføtt i fjæresteinene her hver sommer som liten er det ganske spesielt å se tre små gutter løpe og krabbe rundt, plukke kongler og leke i vannkanten som han gjorde.

Hytteliv i Sandefjord

Senere i sommer skal vi reise til småbruket i fjellheimen som min farmor vokste opp på og hvor jeg har tilbragt nær sagt alle ferier fra jeg var liten og opp i voksen alder.

Jeg trenger bare å lukke øynene, så kjenner jeg den litt skarpe fjelluften og lukten av sauene som beitet på jordet rett utenfor…

Hva med deg? Hva får det til å krible litt ekstra i magen og sette deg rett tilbake til barndommens somre?

Hytteliv i Sandefjord

2 tanker om “Barndomsminner og hytteliv i Sandefjord

  1. TreTette

    Nå fikk jeg akutt behov for å pakke sekken og stikke til fjells. Til ei gammel tømmerhytte uten moderne fasiliteter. Der har jeg mange fine minner liggende og vente. God ferie! Og teksten om den sovende gutten din var nydelig.. Jeg kjenner meg igjen, for å si det sånn 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s