Når du sover

Julikveldens siste rest av sol siver inn gjennom hyttedøren og over på sengen der du ligger i nederste køye. Jeg står og ser på deg, som jeg pleier hver kveld, og teksten kommer plutselig over meg.

Når du sover

demper jeg lyset som svever over

dine skuldre

ditt gyldne hår og hete kinn

(CC Cowboys)

De passer liksom så fint, de ordene, akkurat sånn som jeg føler det nå, mens jeg betrakter deg i det halvmørke rommet.

Når du sover

Først når du sover er du min,

dagene flyr og gjør som de vil

Jeg bøyer meg over og snuser deg inn

Du er fri når du sover

De små føttene dine stikker utenfor dynekanten. De har løpt i hele dag; over svaberg og på gress, utforsket tuer og gresstuster og steiner; vi har kastet pinner i sjøen og du har balansert på gamle treplanker nede i fjæra.

Du er som en liten sommerfugl som virrer fra det ene til det andre, og kanskje, hvis jeg er heldig, sitter du stille et øyeblikk på fanget mitt før du flyr videre.

Jeg ser du smiler

Du er en hemmelighet du ikke vet om,

når du sover

Du er fri når du sover

Jeg skulle noen ganger ønske jeg bare kunne holde deg fast akkurat sånn som nå. Når du ligger helt stille og jeg kan høre pusten din. Når jeg kan sette meg ned og stryke deg over håret, sånn som jeg har gjort siden du var helt ny her i verden.

Jeg vet i hvert fall at jeg skal fortsette å liste meg inn og se på deg hver kveld så lenge jeg har mulighet til det. Gi deg et kyss på kinnet og pakke dynen godt rundt deg.

Først når du sover er du min…

2 tanker om “Når du sover

  1. Liga

    Så nydelig beskrevet. Det er jo akkurat slik det føles. Jeg blir så lett rørt, så her sitter jeg med tårene i øynene. Tenk at disse små vidundrene vi har satt til verden er så fantastiske små mennesker som vi setter så enormt høyt.
    Jeg jobber med det som skjer på skyggesiden, og er spesielt engasjert i barns rettssikkerhet. Når jeg ser hvordan du beskriver nærheten og kjærligheten for dine barn, går det selvsagt rett inn i hjerterota.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s