Verdens beste jordbær- og rabarbrapai

Jeg forspiste meg på jordbær- og rabarbrapai i går. Igjen…!

Jeg skjønte nemlig at jeg bare måtte få oppskriften på denne paien da jeg i fjor sommer, klokken 03 om natten, sto med hodet inni kjøleskapet hos svigers og smugspiste kakerester…

Jeg ammet riktignok to babyer og var konstant sulten, men det kan bare delvis forklare den småpinlige oppførselen. For denne kaken er helt sinnssykt god! Og nå skal jeg dele oppskriften med deg. Om du ikke ønsker å utsettes for fristelsen så bare stopp her og nå…

Jordbær- og rabarbrapai

Jordbær- og rabarbrapai (6 porsjoner)

3 dl hvetemel
1/2 dl sukker
125 g margarin
2 ss vann

Fyll:
3 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss hvetemel
2 dl creme fraiche
1 ts vaniljesukker
1 liter jordbær/rabarbra
Melisdryss

Smuldre margarinen i melet og sukkeret. Tilsett vannet og kna deigen sammen. Trykk ut i en paiform, 23 cm i diameter. La formen stå kaldt i minst 30 minutter. Forstek så paiskallet midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter.

Jordbær- og rabarbrapaiVisp sammen eggeplommer, sukker, mel, creme fraiche og vaniljesukker. Rens jordbærene og del dem opp, skjær rabarbraen i små biter og legg all frukten oppi paiskallet. Hell eggeblandingen over og stek paien på nederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter, til fyllet er stivnet. Dekk eventuelt til med aluminiumsfolie om overflaten blir for mørk.

Dryss litt melis over rett før servering. Paien smaker kjempegodt som den er, men litt vaniljeis ved siden av er en sikker vinner!

_MG_0594

2 tanker om “Verdens beste jordbær- og rabarbrapai

 1. Abelone

  Jeg lager rabarbrapai, og jeg lager en nydelig jordbær-rabarbradessert, så hvorfor har jeg ikke tenkt på å kombinere dem??

  Takk for oppskriften, den skal jeg definitivt prøve 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Nå ble jeg umiddelbart nysgjerrig, for jeg elsker både jordbær og rabarbra, så del gjerne din oppskrift også! 😉 Lykke til 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s