Agurktid. Og fjellferie.

Fellesferien har startet, og med det også sesongen for såkalt agurknytt.

AgurktidAviser, blader, tv-sendinger og nyhetsreportasjer preges av hva som smaker best på grillen, potensielt livstruende bivirkninger av flåttbitt og brennmaneter og ikke minst været… Været i dag, været om en uke, været slik det var på samme tid i fjor og været sånn det ser ut til at det kanskje blir om fire uker.

Og hvis du nå trodde at jeg skulle tilby deg noe helt annet… Dessverre. For det preger hodet mitt. Sommeren, altså. Jeg er ikke så opptatt av «de store tingene» nå om dagen. Tvert imot: Jeg er opptatt av hva som skjer på neste side i den siste Jo Nesbø-romanen, hva vi skal ha til middag i dag, hvilken utflukt vi skal ta med ungene, følelsen av å tråkke barbeint i gresset, smaken av kaffe i friluft, hva som spilles på P3s sommermix… Og været. Selvsagt…

Vi har kommet oss til fjells. Til gården min gommo (farmor) vokste opp på og som jeg har vært på hver eneste sommer så lenge jeg kan huske. Og så langt kan jeg rapportere følgende:

Jeg er «hjemme». Huset på fjellet med den skjeve låven som venter på at neste generasjon skal få tid og energi. Et friskt drag i luften, akkurat som jeg liker det, der jeg må ha fleecejakken innenfor rekkevidde og det alltid trekker litt, men der solen steker når jeg sitter i le tømmerveggen. Jeg elsker sjøen, men er og blir nok et fjellmenneske, innerst inne.

AgurktidJordbærene har endelig nådd et akseptabelt prisnivå… Norske er de, og fantastisk smaker de… 29 kroner kurven i dag.

Agurktid

Verdens fineste ugress? Vet ikke hva de heter, men de er fine! Vokser i grøftekanter over alt og pynter opp ethvert bord…

AgurktidAgurktidDet blomstrer… Det er grønt, frodig og fullt av fine farger over alt. Markblomster, markjordbær og lukt av gress. Siste rest av sol på ripsbuskene klokken halv ni på kvelden. Disse ukene i juli er kanskje de fineste i året?

AgurknyttHar du begynt ferien? Er hodet fortsatt sånn halvveis påskrudd eller helt i feriemodus? Ønsker deg uansett en fin tirsdags kveld!

2 tanker om “Agurktid. Og fjellferie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s