Det beste i livet er gratis

Nesten, i hvert fall. 26 grader og skyfri himmel kan ikke vare evig… Så nå er vi hvert minutt utendørs, enten på plenen eller på utflukt.

Over alt i landet er det ferie. Og enten den tilbringes hjemme, på en campingplass, på en hytte, i telt eller i en bil så er det veldig sannsynlig at du befinner deg rett i nærheten av et lite paradis. En liten gåtur, løpetur eller sykkeltur unna!

Det beste i livet er gratisDet beste i livet er gratisNoe av det beste med å ha hund er at hun tvinger oss til å oppsøke naturen! Hun må jo ha tur, til og med på de mest værkjipe dagene når vi har mest lyst til å gjemme oss inne.

I dag dro vi på sykkeltur. Brødskiver, kaffe og frukt i sekken og høy solfaktor på alle fem.

Opp, opp, opp… Over en topp, bare for å se en ny bakketopp… Mannen min tok like gjerne to ettåringer, en treåring og en bikkje på sitt lass.

Jeg tok en sekk og… meg selv. Og hadde faktisk mer enn nok med det! Jeg har ikke syklet på over et år, og da er det ganske uvant å starte rett på oppoverbakken!

Tråkk, tråkk, tråkk… pust og pes. Dampen sto av asfalten, svetten rant. Men så var vi plutselig oppe! På en fin liten plass med bålsted og sauer som beitet (men som selvsagt stakk da vi dukket opp, til storebrors store skuffelse).

Det beste i livet er gratisDet beste i livet er gratisKaffen smaker aldri så godt som ute på tur, enten det er sommer eller vinter!

Vi la ut piknikpleddet, spiste nisten og slanget oss der en liten time før tre slitne unger tvang oss nedover igjen.

Så utrolig deilig å trille på sykkelen, kjenne varm og kald luft om hverandre, se på alt som suser forbi!

Etter en liten soveøkt på ungene (maks tjue minutter…) fant vi ut at vi skulle stikke på «stranden». Alternativet var å være hjemme med overtrøtte og krakilske unger (lett valg). Det er en liten bukt i nærheten der fjellvannet får ligge i ro og varme seg opp når det er noen dager med finvær. Vi dristet oss uti.

Det var ikke akkurat varmt, men hodet som var sløvt av varmen fikk en liten sjokk-oppvåkning… Jeg skal ikke skryte på meg mange svømmetak, men hodet under får telle…

Det beste i livet er gratis

Det beste i livet er gratisNå skal de slitne beina mine hvile og jeg skal sitte med et glass kald hvitvin og boken min ute i husveggen så lenge temperaturen tillater det. For sånne dager finnes det ikke mange av!!

Det er mye glede som kan kjøpes for penger, men det slår meg ganske så ofte at de største gledene er helt gratis. Og de finnes veldig ofte rett utenfor stueveggen i dette fine landet vi bor i. I en skog, på et fjell, ved et vann eller ved sjøen.

Oppsøker du naturen når du har fri? Ønsker deg en fin kveld!

Det beste i livet er gratis

2 tanker om “Det beste i livet er gratis

 1. TreTette

  Haha, gjett om jeg kjente meg igjen i den der «mannen bar tre unger, og en hund, og noe oppakning, og…..» 🙂 Så herlig det ser ut til at dere har det! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det er så herlig med sommer og to foreldre hjemme samtidig! Jeg har vondt i lårene enda jeg, så vi hadde sikkert fortsatt vært i den bakken om jeg skulle trukket sykkelvognen… hehe:-)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s