Et besøk i Langedrag naturpark

Lyst til å prøve gårdsferie eller dagsbesøk til en naturpark? 

Langedrag naturpark ligger 1000 moh mellom Numedal og Hallingdal. Et yndet mål for leirskoler, gruppeturer, turister og familier. Vi tilbrakte en hel dag der, og dro hjem mette på inntrykk. Et utrolig fint sted i naturskjønne omgivelser som gir en følelse av å være på en «ordentlig» fjellgård og der man kommer tett innpå de nærmere 300 dyrene som holder til der.

LangedragVi kjørte via Geilo i retning Skurdalen over Kikut, og tok til venstre mot Tunhovd nede i dalen. Derfra er det godt skiltet mot Langedrag.

Parken tilbyr rideleir, familieleir og gårdsferie og er åpen for dagsbesøk. Det er også mulig å feire dåp, konfirmasjon, bryllup og andre markeringer der. Barn under tre år har gratis inngang på dagstur.

Se her for overnattingstilbudene sommeren 2013 (se for eksempel egen gårdsferie for besteforeldre med barnebarn) og les mer om parken.

LangedragParken drives under filosofien «naturen er vår beste læremester». Besøkende får oppleve nærkontakt og kos med husdyrene på tunet, og kommer tett innpå de mest kjente ville dyreartene vi har i landet, som ulv, rev og gaupe.

Vi var selvfølgelig innom alle våre kjente og kjære gårdsdyr på dagens runde, og storebror fikk klappet og kost med de fleste av dem.

LangedragLangedragVi fikk hilse på selveste Skogens Konge med hele familien hans og vi var en tur innom både reinsdyr og fjellrev. Morsomt for ungene å få lov til å mate dyrene selv! Jeg syntes det var litt spesielt selv jeg, da den svære elgen skulle nappe en potetbit ut av hånden min…

LangedragFor egen del synes jeg møtet med gaupe og ulv var utrolig fascinerende, både fordi disse dyrene er helt spesielle å oppleve så tett på seg og fordi guiden vår (som har jobbet med dyrene i over 30 år) gjennom sin interaksjon med dem kunne forklare oss språket deres.

Det er jo ingen tvil om at dette kan være livsfarlige dyr, men det er likevel fint å se hvordan mennesker og dyr kan leve sammen i en form for sivilisasjon, bare man lærer seg å respektere og tolke signalene.

Langedrag er i det hele tatt et vakkert sted som har mange opplevelser å by på! Så om du ikke har vært der enda så anbefales en tur dit.

Ønsker deg en fin dag!

Langedrag

Langedrag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s