Alenetid i gave!

Jeg har alltid likt å være alene. Jeg elsker at det er folk rundt meg, for all del, men jeg trenger å være helt alene også. Med jevne mellomrom. Det er akkurat som en tank som går tom og må fylles opp igjen. Og jeg kjenner veldig godt når det er tomt! Da er jeg langt fra verdens mest sjarmerende å dele hus med… Irritabel, rastløs og småsur.

Sånn er vi vel alle innimellom. Og vi fyller opp tanken med ulike ting.  Jeg for min del trenger å kjenne på alene-følelsen. Vende meg litt innover. Kjenne etter hvordan jeg har det, hva som er bra og hva som ikke er bra. Samle tankene, finne inspirasjon, hente energi.

AlenetidAlene-tid var jo en selvfølge før. Det var bare å si «jeg stikker ut en tur» og forsvinne. Eller lukke seg inn på et rom. I et travelt hjem med tre små barn, to voksne og en hund er ikke det alltid så lett å få til. Å finne et mentalt fristed for seg selv etter ungenes leggetid, koble ut skittentøyet som går fra gulv til tak, oppvasken eller morgendagens planer… Da er det gull verdt med en liten tur med hunden. Gå eller løpe. Finne et rolig sted i skogen eller på en benk. En kaffekopp mens mannen min tar ungene 10 minutter, eller en stund med bloggen.

I skrivende stund er jeg faktisk (nesten) helt alene. Hunden ligger trofast ved føttene mine. Mannen min har tatt med alle tre ungene til hytten til en kompis og sønnen hans. Der skal to karer og fire smågutter campe i telt i natt. Jeg skal ikke spekulere i hvor mye søvn det blir der i natt, det kunne nok vært et eget innlegg, men jeg…

Jeg skal få sove!! Bursdagsgaven fra min kjære, søsteren min og hennes kjæreste i år var en hel dag og natt for meg selv, samt et SPA-opphold. Kunne de funnet på noe bedre, liksom?? Så i dag har jeg tilbrakt 4,5 timer på et hotell i idylliske omgivelser. Svømt i et basseng mens jeg har sett ut på de fine fargene i fjellet, svettet i diverse badstuer, liggende flatt ut på en daybed, spist frukt og nøtter og drukket litervis med vann, fått ansiktsbehandling, spist lunsj og drukket urtete…

Og nå sitter jeg her, mutters alene, og lurer nesten på om noe er galt… det er jo så stille… trommer fingrene litt på tastaturet, litt på vinglasset, tror jeg snart skal få bladd litt i den boken som ligger der… Er det virkelig sant??

Alenetid

Slitne småbarnsforeldre trenger både en dose ensomhet og tosomhet innimellom!

På lørdag casher jeg derfor like godt ut bursdagsgaven fra mine foreldre (barnevakt) og stikker med mannen min på telttur en natt… Hjelpende hender og barnevakttjenester har stått langt opp på listen over gaveønsker hos oss begge det siste året. Å finne (enda flere) ting å fylle opp hus og hjem med har liksom blitt helt underordnet dette ene:

Hvordan…få…energien…tilbake… bare et lite øyeblikk for meg selv, takk, så er jeg «back on track»…

Nå tviholder jeg krampaktig på siste rest av pappaperm/ferie, for fra mandag er jeg fulltidsmamma igjen med en mann som ukependler. Så dagens energi gikk rett på reservetanken!

Liker du å være alene? Prioriterer dere å gi hverandre alenetid? Hvordan henter du energi i hverdagen?

Fin kveld til deg!

Alenetid

4 tanker om “Alenetid i gave!

 1. Karen

  Åja, jeg må ha alenetid! Ellers blir jeg bare sur og vrang.
  Samme her, før var det lett, men med en på snart tre år og en baby, er det ikke lenger en selvfølge!
  Prøver å få meg en tur ut, eller en halvtime i badekaret med musikk på øret, (slik at man ikke hører hva som fåregår i huset) 🙂

  Genial gave du fikk da, det hørtes fantastisk ut!
  Ha en strålende helg 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det var helt topp! En halvtime i badekaret med ipoden brukes her også innimellom (fint å stenge ute litt støy og stole på at pappaen har full kontroll på situasjonen)… Ønsker deg en fin søndags kveld! 🙂

   Svar
 2. TreTette

  Så mange fine innlegg fra deg! Vil bare ønske deg lykke til som fulltidsmamma, i dag trengte jeg sårt en dusj…og med tre små som ikke en gang lar mammaen få gå på do alene var jeg bare pent nødt til å samle troppene for et aldri så lite badeparty. Trangt, tidkrevende, men ganske morsomt 🙂 Det er utrolig hva en får til når en må. Og du virker som ei med ganske god balanse mellom må, bør, kan og trenger ikke, så du skal se ungene dine kommer helskinnet fra dette også 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk:-) Håper at du klarer deg greit gjennom dagene mens mannen din er på sykehuset, og at du får dratt nytte av alle tilbudene om hjelp!! Fin søndags kveld til deg! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s