Ti tips for en vellykket telttur med kona

Jeg er veldig glad i turliv. Men noen kvinnelig utgave av Lars Monsen blir jeg nok aldri…

Jeg er svært lite glad i å fryse (og jeg fryser stort sett alltid). Jeg blir ganske krakilsk om blodsukkeret synker og det ikke er mat innen nær rekkevidde. Jeg er glad i et minimum av komfort, liker ikke å dele seng verken med mygg, fluer eller andre småkryp og jeg liker en viss hygienisk standard.

Men godt planlagt telttur pleier som regel å ende bra. Så til menn som ønsker å få med dama på telttur: Virkelig bra kan det bli når følgende ti elementer er på plass:

1. Sooool! 25 varmegrader på 900 moh og ikke en sky på himmelen kan jo ikke bli annet enn suksess…

TeltturTelttur2. Nok varme klær! Selv om det er sommer og varmt. Ta gjerne med en ekstra fleece- eller overtrekksjakke i sekken, så kan du briljere med dine eminente fjellferdigheter når du litt utpå kvelden ser henne sitte litt småkald og sture over sine egne elendige pakkeegenskaper…

3. God mat! Masse mat… Hva annet finner man på oppi fjellet? Gå, spise, sove… spise, sove litt til… Mattips:

Hjemmelaget burger (se oppskrift her)

TeltturSvelerøre på termos (se oppskrift her) (turtips: bland smør og sukker i en liten brødpose som du snitter hull i og tar på den nystekte svelen).

TeltturPolarbrød, bacon, egg, kaffe og godt ferdigoppskåret pålegg…

Telttur4. Noe «attåt»…

Telttur5. Et oppblåsbart liggeunderlag som du kan gjøre om til en stol og plassere kona i…

Telttur6. …mens du selv drar frem fiskestangen og (prøver å) skaffe noe ekstra matforsyning (som du selvfølgelig ikke får, med mindre du har 5-6 timer til rådighet, og så lang fisketålmodighet har ikke kona, selv med verdens beste oppblåsbare lenestol).

Telttur7. Sjokolade! Mye sjokolade…

8. Ikke glem sjokoladen hjemme!!

9. Myggspray!! Kan utgjøre forskjellen på en fantastisk tur og total fiasko som står i fare for aldri å bli gjentatt noensinne…

10. Kortstokk! Hvis du vil gjøre noe annet i løpet av en lang kveld enn å se hvem som kan stå lengst på hendene eller (på nytt) forbauses av hvor mye kakling som kommer fra en dame som ikke har noe annet å finne på enn å se på utsikten…

Telttur

Bonus: Å slå opp teltet i nærheten av en ubebodd seter med en utedo «til låns» og et vann det går an å bade/vaske seg i kan gjøre at humøret til fruen går fra «dette er kjempefint» til wow, dette teltlivet er jo bare helt fantastisk, når kan vi gjøre det igjen??»

TeltturTelttur

5 tanker om “Ti tips for en vellykket telttur med kona

  1. Ingebjørg

    Fantastiske tips!! Eg er einig i at sjokolade og mat er kjempeviktig for ein vellukka tur. Mødre med lågt blodsukker skal ein ikkje spøke med. Eg trur nok også mannen min kan kjenne seg godt igjen i dette med pratsom kone. Hehe..

    Svar
  2. Tilbaketråkk: #45 – Første telttur med alle barna | Utetid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s