Fine gravidmagen!

Tre små sa ha det til tante og sin lille fetter i magen denne helgen. Neste gang vi sees bor vi i forskjellige land og det er et lite familiemedlem til blant oss.

Da jeg så lillebror klappe og prate med magen ble det veldig tydelig hvor fort et svangerskap og babyperioden går! Jeg synes jo nettopp at storebror satt og strøk meg sånn på magen! Fine magen. Den trygge, lille hulen til det helt nye mennesket som bor inni den. En vuggende, varm, rolig boble av vann og dempede lyder og mammas bankende hjerte.

Tante-magen 7 mnd

Fine gravidmagenDet er ikke alltid så lett å bære rundt på denne magen vår med stolthet! I hvert fall ikke når det begynner å bli skikkelig tungt, når det gjør vondt her og der og man begynner å bli litt lei. Jeg trivdes ganske så lenge med min gravidmage første gang. Andre gang, med tvillingene, kom «tredje trimester»-følelsen allerede fire-fem måneder på vei, og alle som har vært høygravid vet at det ikke er da man er helt på topp… Det er da man hører folk si «åh, så flott du ser ut» , takker med en høflig mine og tenker «blææææh, det sier du bare for å være hyggelig, prøv å drasse rundt på denne sekken sjæl…!»

Førstegangsmagen: 7 mnd

Fine gravidmagenMen helt seriøst: Når vi ser tilbake på det og har glemt alle vondtene og plagene, er vi ikke alle bitte litt stolte av den der magen vår? For vi vet jo hva som var inni den. Det har virkelig sunket inn hvor utrolig hverdagslig, men likevel unikt og fantastisk det er med et svangerskap. Og hvor heldige vi er som får oppleve det!

Den magen blir kanskje aldri helt som før, men det blir ikke livet heller. Så nyt den og vær stolt av den, både før og etterpå!

Tvillingmagen: 5 mnd

Fine gravidmagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s