Det store mysteriet

For en oppdagelse! Etter måneder med frustrasjon og tilbakeslag, med krabbing, klatring, balansering og øving har dere løst det store mysteriet.

De første skritteneNoen få skritt, nølende og ustøtt, som Bambi på glattisen. Dette rett ned på bleiestumpen. Opp igjen, prøve på nytt. Og på nytt igjen. Og igjen. Og så endelig – to skritt, helt alene, uten støtte! Et stort smil – «se hva jeg får til!!» Et kort øyeblikks triumf… og så ned på rumpa igjen. En storebror som står med utstrakte armer og roper «kom, da!» og klapper stolt i hendene når dere stavrer av gårde mot ham. Som trøster når dere detter.

De første skritteneDe første skritteneMan må jo bare bli ydmyk over alt dere lærer dere på så kort tid! Alt dere kaster dere ut i, noen ganger med hell, andre ganger med knall og fall. En uuttømmelig energi som en sliten mamma ikke kan annet enn beundre. Ikke stille sekund. Opp, frem, videre. Lære, se, oppdage!

En lang og fin sommer på hell og dere har  gått og gått og gått, stødigere for hver dag, oppdaget alt det morsomme som plutselig er innen rekkevidde. For en stor milepæl dere har forsert! En milepæl i rekken av mange i året som har gått; snu seg rundt, krabbe, trekke seg opp i stående, gå med gåvogn, og så gå – helt alene – på egne ben – bort fra den trygge favnen til mamma og pappa.

Dere to, som nettopp var to små bylter, ett lite hode i hver av håndflatene mine, liggende i fanget mitt med et våkent blikk. Nå er det så vidt dere kan sitte et lite sekund i ro på mammas fang. Dere har hele verden foran dere, så utrolig stor og spennende, klar til å utforskes.

Det er virkelig et stort mysterium, som man ikke kan annet enn å være takknemlig for å få oppleve!

De første skrittene

En tanke om “Det store mysteriet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s