Tap ikke lysten til å gå

Nå om dagen er vi inne i en rotløs tilværelse, med hele livet vårt i pappesker, huset vårt leid ut og alt litt «på vent» inntil vi kommer oss av gårde til England. Livet er fint, men ganske kaotisk, og jeg kjenner at tålmodigheten er kortere enn vanlig, overskuddet litt mindre og at jeg går med en økende rastløshet i kroppen. Da må denne mammaen ut! Det kan holde med tjue minutter, så ser dagen litt lysere ut. Det var akkurat det jeg trengte i dag, for eksempel, da jeg våknet litt småirritabel og absolutt ikke i modus til å takle masing, grining, mating, bæring og leking. Jeg overlot ungene til mannen min og stakk til skogs…

Tap for all del ikke lysten til å gå! Jeg går meg til det daglige velbefinnende hver dag,
og fra enhver sykdom.
Jeg går meg til mine beste tanker,
og jeg kjenner at ikke en tanke er så tung at jeg ikke kan gå fra den.
Når man slik fortsetter å gå,
så går det nok.

Søren Kierkegaard (1813-1855)

Tap ikke lysten til å gåDette diktet ble skrevet lenge før vår tid, men Kierkegaard satte ord på noe moderne legevitenskap og psykologi for lengst har anerkjent: At aktivitet, både i ren bokstavelig, fysisk forstand, og i form av interaksjon med andre, virker positivt på tanker og følelser. Det kan være en måte å komme seg ut av en negativ spiral med vanskelige livserfaringer, tilbaketrekking og passivitet, og det kan være en effektiv selvhjelpsstrategi for å takle de daglige bekymringene og utfordringene vi alle har.

Jeg opplever ofte at det er de dagene det er aller tyngst å komme meg i aktivitet at jeg har best nytte av det. Når kroppen er tung, natten har vært forstyrret av syke eller urolige barn, når tankene surrer og bekymringer tåkelegger ting så er det akkurat som å få en vitamininnsprøytning av en trilletur i frisk luft med ungene i vogn, en løpetur eller en rolig tur i skogen med hunden. Jeg føler meg bedre, og tankene tar nye baner.

Det har vært min redning mang en gang i barseltid både med en og to babyer, og det har vært noen av de beste fristundene jeg har hatt dette året i permisjon med tvillinger. Få ungene oppi vognen, la husarbeid og plikter stå og komme meg ut, samme hvor, bare ut og gå!

Derfor ville jeg dele dette diktet på en søndag, som en liten oppmuntring og motivasjon, til noen slitne småbarnsforeldre eller andre som måtte trenge det!

Hva gjør du for å lade batteriene når du er sliten og lei?

Ønsker deg en fin søndag og god start på ny uke!

Motivasjon

4 tanker om “Tap ikke lysten til å gå

 1. Lise@Hverdagslivet

  Jeg er litt som deg, må ut å gå, det er med musikk på øret og beina i aktivitet jeg får klarnet tankene. Om det går noen dager mellom hver gang jeg kommer meg ut blir jeg rastløs…

  Du har en veldig fin blogg og jeg legger deg til i bloggrollen min. 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hehe, ja det kjenner jeg igjen… mannen min pleier å sende meg på dør når han merker at det er litt for lenge siden sist jeg fikk meg en løpetur/gåtur…

   Og takk, så koselig! Velkommen tilbake:-)

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det er veldig sant! Det er jo ikke alltid det bare er å «ta seg selv i nakken». Og det var heller ikke meningen å si med innlegget, altså, eller å gi en slags «quick fix» på alle problemer. Noen ganger kan man kanskje også trenge hjelp til å komme ut av en kneik.

   Men som en måte å hente energi i hverdagen og hjelpe negative tanker til å ta en annen retning kan aktivitet og frisk luft være veldig effektivt. Små skritt, kan man kanskje tenke? Noen få minutter bedre enn ingen? 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s