Savnet av en barnehage

«Jeg vil til barnehagen min«, sa storebror forleden da vi trillet forbi en barnehage her i nærheten, full av små jenter og gutter som lekte og lo og klatret. «Ja det kan jeg skjønne», svarte jeg, og forklarte ham at han snart skal få begynne i en helt ny barnehage i England. «Men jeg vil ikke begynne i barnehage i England, jeg vil til min barnehage», svarte han.

RotløsTidligere i sommer våknet han ristende av gråt, og sa «jeg vil hjem til huset mitt!». Gjett om det skar i hjertet mitt! Jeg vet jo at han har kjempefine dager og koser seg hjemme sammen med meg, besteforeldre og brødrene sine, men jeg kan likevel ane noe av det som surrer i hodet hans, men som han ikke helt klarer å uttrykke.

Han vet at vi skal flytte langt bort, til et sted som heter England, men det er jo bare et abstrakt begrep for ham. Han skjønner, men han skjønner likevel ikke.

I sin her og nå-tilværelse registrerer han bare at ting er litt «på hodet», ikke helt som det pleier, at noe skal skje, men han vet ikke helt hva. Han savner barnehagen sin, vennene sine, rommet sitt, gaten med huskestativet, sengen sin… 

Jeg kan bare trøste og holde ham og forsikre ham om at det kommer til å bli bra, og jeg tror jo selvsagt at det blir bra! Vi må bare komme oss av gårde.

Snart tre måneder på loffen begynner å tære litt på oss alle. Tre måneder med alle eiendeler oppi pappesker, bager, poser, sekker og kofferter… Med bilturer hit og dit, med nytt «hjem» omtrent hver uke. Ny seng å sove i. Rutiner som er litt utflytende, litt avhengig av hva dagen bringer. For oss voksne avklaringer som må gjøres om bolig og barnehage i England, studiestart for mannen min, praktiske gjøremål før avreise… Takk og lov for besteforeldre, tanter og onkler!!

Men det nærmer seg. Jeg teller ned dagene og både gleder og gruer meg. Alt som er nytt er spennende, men også litt skremmende. Både for to store og tre små!

Har du flyttet utenlands med små barn? Har du noen tips så del dem gjerne med meg!

Fin dag til deg!

4 tanker om “Savnet av en barnehage

 1. Lammelåret

  Hvordan kan en egentlig forklare flytting til et lite barn, tro? Jeg vet ikke. At det ikke innebærer å flytte fra alle tingene sine vet han vel, men utover det? Dette er kanskje en av de tingene der man bare må erfare.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, det er nok det! Og det går sikkert bedre enn man frykter. Vi prøver å snakke med ham om det og håper at ting faller fort på plass når vi først drar! 🙂

   Svar
 2. Livet i Casa Didriksen

  Her skulle vi ikke engang flytte mer enn en kilometer, men det var vanskelig nok for jentene. Enda snakker de om «det blåe huset vårt» som for øvrig nå ikke er blått lengre men lysegrått. Dog gikk savn etter det gamle fort over til glede over det nye så jeg håper det samme skjer for din lille mann.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det! Ja, det går seg nok til. Det er jo ikke bare selve flyttingen men en lang periode med «mellomstopp» som sikkert oppleves litt rart for ham 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s