Tvillingøyeblikk

Dere er et fint lite team, dere to! Jeg våkner om morgenen, og i halvmørket ser jeg to hoder som spretter energisk opp og ned. Hvitt, bustete ullhår, ivrige etter å stå opp, vendt mot hverandre, godt i gang med en samtale på et språk bare dere to forstår.

TvillingøyeblikkTo små forskere. Som kaster seg over et nytt prosjekt helt synkront, som om en av dere har sagt «kom igjen, la oss sjekke ut det der» og den andre følger etter. Alltid i helene på hverandre, den ene et lite hakk bak den andre. En som tøyser gjør seg til, mens den andre observerer og så setter i gang med det samme. En som sitter og fryder seg på gulvet mens den andre blir kilt på magen. En som peker på noe og den andre som retter oppmerksomheten mot det samme.

TvillingøyeblikkFire skitne, små føtter som plasker i badevannet etter en lang dag. Fire føtter som har nedlagt mange mil på en dag. Aldri stille, evig utforskende, alltid videre. To små mennesker som går et lite skritt frem og to tilbake, hele tiden i samme tempo.

TvillingøyeblikkTo små bleiestumper som detter, igjen og igjen. Fire armer som strekker seg opp og vil hjelpes, vises, holdes. Ha trøst, kos og lek. To tårevåte ansikter som bryter rett ut i et stort fire-tannsmil når dere blir løftet opp, mens pekefingeren retter seg mot noe nytt og spennende, allerede på vei til nytt terreng, som om ingen verdens ting sto på for et kort øyeblikk siden.

TvillingøyeblikkTo store føtter som er slitne av å løpe etter når kvelden kommer. En kropp som verker etter å ha båret, løftet og hjulpet. To armer som så gjerne skulle vært fire, nok til å hjelpe dere enda et skritt videre, trøste dere begge på en gang, holde rundt dere begge på fanget. Et trøtt hode som oppsummerer dagens tvillingøyeblikk. De det blir stadig flere av.

Dere har en verden jeg kanskje aldri helt vil forstå, dere to. Stilt opp mot dere to sammen føler jeg meg ofte ganske så liten, selv om jeg er tre ganger så stor. Men jeg er likevel utrolig takknemlig for å være her!

Dere to, og jeg med dere, i denne fascinerende, underlige, morsomme og egentlig ganske magiske tvillingverdenen.

Tvillingøyeblikk

2 tanker om “Tvillingøyeblikk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s