Alt til sin tid

Denne helgen har jeg vært på en etterlengtet liten get-away til Stockholm for å delta i utdrikningslaget til en av de gode venninnene jeg ser altfor, altfor sjelden. Vi snakker jo ofte om det, vi som har fått barn, hvordan vi pleide å tenke før: «Jeg skal i hvert fall ikke slutte å være sosial selv om jeg får barn» og «det er vel bare å prioritere hva man vil bruke tiden sin på«…

Alt til sin tidDet var en gang man hadde tid og energi til det meste. Venninneavtaler flere dager i uken, stort sett alltid en plan for helgen. Kaste på seg sko og jakke på kort varsel og stikke ut for litt skravling og noen glass vin. Hva skjedde?? Etter fire år, en hund og tre barn er det så vidt jeg får gått på do i fred! Når freden har senket seg etter klokken 19 hver kveld er det som om noen har stukket hull i ballongen. Og poff! Der forsvant enda en uke, gitt!

Ha ha. Det meste har egentlig blitt litt annerledes enn jeg trodde. Det er ganske mye «før barn» og «etter barn». Jeg er fortsatt sosial, det er bare ganske mye mer «organisert». Og ganske mye sjeldnere. Det må avtales med pappaen, legges i kalenderen og det skal passe for alle de andre med jobb og barn og barnehager og bursdager og pappaer som må hensyntas…

Og så er det den der energien, da. Ikke vet jeg hvor den ble av… Etter noen år med korte netter og aktive dager er det ikke rom verken i hodet mitt eller kroppen for å fylle opp ukedagene med så mye mer.

Men så utrolig koselig det er hver gang man kommer seg litt ut! En dag… Kanskje når vi alle har rundet førti, er ferdig med det meste av nattevåk og amming og bleier og henting og levering i barnehage. Kanskje da… Inntil videre er det om å gjøre å nyte de små fristundene med gode venner for alt det er verdt!

Tusen takk for en strålende fin (og litt hektisk) helg med fine jenter!!

Alt til sin tid

4 tanker om “Alt til sin tid

 1. Lammelåret

  Helt enig! Å komme seg ut og bort fra det vante er fantastisk når det skjer. Og det gir mental energi til å stå på med det som ellers er strevsomt.

  Svar
 2. Matilda

  Tack goa du för du tog dig tiden att komma! Uppskattats massor! Det blir allt för sällan, men ändå vad härligt när det blir av! Stora kramar till dig och killarna dina att vi fick ha dig en helg utan barn:-)

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det var så utrolig koselig og jeg håper dere får kommet dere til UK i løpet av neste året – dere har stående invitasjon! Hils så mye til de andre. Klem klem 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s