Middagstips: Fiskegrateng i porsjonsformer

Hjemmelaget, enkelt og knallgodt! Fiskegratengen i butikken er ok den altså, men hvis du som meg foretrekker fiskegrateng som faktisk har fisk i seg (ikke mest makaroni) så anbefaler jeg deg å teste ut denne oppskriften, som er en modifisert variant fra selveste Ingrid E. Hovig sin kokebok!

Ungene spiste som om det ikke var bunn i dem! Den er veldig enkel å lage, og praktisk å helle over i aluminiumsformer (finnes på enkelte matbutikker eller for eksempel Nille) som kan fryses ned til kjappe hverdagsmiddager.

FiskegratengFiskegrateng (8 porsjoner)

800 g frossen torsk (to pakker)

6 ss smør

10 ss hvetemel

8 dl melk

1 ts salt

1 ts pepper

1/2 ts revet muskatnøtt

7-8 egg

4 dl makaroni

Griljermel eller tørt malt brød

FiskegratengKok opp vann og la fisken trekke i 10-12 minutter. Kok makaronien i en egen gryte. Hell av vannet på fisken, del den i små biter og legg til side.

Lag en tykk hvit saus ved å smelte smøret i en stor gryte, røre inn melet og spe med melken. La småkoke noen minutter og smak til med salt, pepper og muskat.

Skill eggeplommene fra eggehviten og rør eggeplommene inn i den avkjølte sausen. Bland deretter inn fisk og makaroni.

Stivpisk eggehvitene og brett forsiktig inn i røren.

Fyll røren i smurte porsjonsformer og dryss over litt tørt malt brød eller griljermel.

Stekes på 200 grader i 45-50 minutter, litt avhengig av størrelsen på formene.

Serveres sammen med en råkostsalat (for eksempel revet gulrot, litt hvitvinseddik, sitronsaft og sukker), smeltet smør med frisk persille og eventuelt kokte poteter.

Fiskegrateng

6 tanker om “Middagstips: Fiskegrateng i porsjonsformer

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Hei! Jeg foretrekker å fryse ned før steking, så det ikke blir så tørt. Eventuelt halvsteke. Husk å ta ut fra fryseren i god tid før steking (evt på morgenen). Et tips er også å vente med å ta over brødsmulene/griljermelet til rett før steking så dette ikke blir veldig bløtt. Lykke til! (og håper det står bra til med deg og den lille poden din) 🙂

   Svar
   1. annalid682119055

    Lurt! Jeg skal handle inn til fiskegrateng på søndag, tenker jeg. Og kanskje stikker jeg innom Nille etter slike former også så jeg kan lage flere samtidig.

    Vi har det fint. Tidkrevende å ha barn! Det er veldig herlig samtidig som det er noe mest strevsomme jeg har vært ute for noen gang. Utrolig hvor langt tålmodigheten strekkes til tider, men så må man bare innse at det er en selv som er den voksne og som må trøste/takle situasjonen. 😉 Lykke til med flyttingen!

   2. ToPlussTre Innleggsforfatter

    Takk! Så fint å høre at det går greit! Det er noe så innmari mye mer jobb med disse små enn man ser for seg på forhånd… men så utrolig mye kos også!! Håper søndagsmiddagen din blir en slager! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s