Det går bra, mamma…

Det er mandag, hverdagen er i gang igjen og vi er alene. Gutta og jeg. Og hunden, da. Fra morgen til kveld, de siste to ukene før vi reiser. Og jeg kjenner at jeg er utrolig glad for at vi satte oss ned tidligere i sommer og besluttet å søke barnehageplass i England to dager i uken til alle guttene, ikke bare eldstemann!

«Det går bra mamma«, pleier storebror å si. Når han har badet i en sølepytt og ikke er keen på å skifte bukse. Når han har gjort noe han ikke skal. Når jeg er sint og lei. Eller når brødrene har slått seg. Da stryker han dem på hodet og sier «det går bra, lille venn«.

Det meste går jo bra. Men jeg må innrømme at å flytte til et annet land med to ettåringer og en på knapt tre år, uten sosialt nettverk og familie, med lange studiedager for mannen min og uten barnehageplass noen timer hver uke hadde blitt i overkant mye. Til tross for at vi har tatt et bevisst valg om utvidet permisjon og mer tid med barna nå mens de er små og jeg koser meg hjemme med dem.

Noen timer barnehage i uken for alle tre, spredt litt utover ulike dager, tror jeg blir en god løsning for oss alle. Storebror er jo vant til å være fulltid i barnehage og stortrives med det, og de to minste er blitt seksten måneder og vil nok også ha glede av både aktivitetene, barna og lekene i en barnehage.

Det går braJo mer jeg tenker over alt dette med barnehageoppstart, utvidet permisjon, deltidsarbeid og hjemmetilværelse, som stadig debatteres i medier, bloggsfæren eller i magasiner, desto oftere tenker jeg akkurat dette: Det går bra, mamma. Uansett hva man velger.

Om man er av dem som synes det er helt pyton å sende ettåringen i barnehage og gjør alt man kan for å utsette akkurat det, eller om man er av dem som kjenner at man har mest å gi til barna sine når man får avveksling med jobb og barnehage.

Det er ikke bedre å være halvfornøyd, stresset hjemmemamma som savner jobb-utfordringer og et sosialt liv enn å sitte på jobb med gråten i halsen fordi man savner barna. Man fungerer best uten dårlig samvittighet. Glade og fornøyde foreldre får som regel glade og fornøyde barn. Så slapp av. Det går helst bra. Hvis man blåser i hva «alle andre gjør og tenker og mener» og finner ut hva som passer best for en selv.

De neste to ukene som heltids stay-at-home-mum med nesten alle leker pakket ned i pappesker og i et dårlig barnesikret hus har jeg forberedt etter beste evne. Vi har is. Mye is. Underholdningsavdelingen (ipaden) står klar til å ta over in case of emergency og turgåing med hunden er sikret ved at en nabojente kom og spurte om hun kunne lufte hunden litt etter skolen hver dag. En og annen tur til en lekeplass skal vi få til. Til slutt kan jeg ikke garantere at absolutt alle helse, miljø og sikkerhet-forskrifter overholdes til enhver tid, men jeg skal prøve å overholde noen minimumskrav…

Det går braDet fine været letter hverdagen betraktelig! Samtidig ligger det i bakhodet at pensjonistparet i huset ved siden av her sikkert vurderer om de skal ringe barnevernet innimellom – basert på støynivået og antall skrikende unger i hagen ville jeg tenkt det samme selv…

Jeg ser frem til barnehageoppstart. Så ærlig må jeg være. Og jeg tror det gjelder ett og annet barn her i huset også.

Men jo da. Det skal nok gå bra. Når storebror sier det så får vel jeg også tro på det!

Ønsker deg en riktig god ukestart!

Det går bra

3 tanker om “Det går bra, mamma…

 1. TreTette

  Gjett om jeg kjenner meg igjen, da…. 😉 Her har mannen i huset kommentert at Arvingen later til å ta etter mammaens språk i både dialekt og tonefall. Det siste på kalenderen er «neeeeeida, det går så bra, så»… 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Det er gøy når de kommer med sånne veslevoksne kommentarer 🙂 Og man får igjen det man sier ofte… de to minste her går stort sett rundt og sier «nei nei»… 😉

   Svar
 2. Tilbaketråkk: Pauseinnslag | ToPlussTre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s