Kjøpesenterbarnevakt

De der dagene, altså… De kommer med jevne mellomrom. De dagene der klokken er blitt 12, treåringen fortsatt sitter med restene etter frokosten på tallerkenen, høretelefoner på ørene og øynene klistret til ipaden, de to andre har sutret siden vi sto opp, kun avbrutt av en smokk i munnen eller en kjeks å tygge på og jeg fremdeles går rundt i nattøyet.

Men det er vel bare å aktivisere dem litt, eller? Jo da. Jeg vet jo det. I teorien. Men sånne dager fungerer ikke sånt heller. Uansett hvor entusiastisk jeg er, hvor mange leker jeg kommer drassende med, hvor mange sanger jeg synger…

Mye morsommere enn mamma akkurat i dag

Mye morsommere enn mamma akkurat i dag…

Jeg kom meg ut i går. Men etter at hylekoret hadde vart fra vi gikk ut døren, jeg hadde ropt begeistret «se der!!» til alt mellom himmel og jord, tilbudt banan, kjeks, vann og til og rasket med meg tre epler fra naboens epletre måtte jeg bare innse at jeg ikke helt hadde dagen. Og ikke de heller, for den saks skyld.

Når de der dagene kommer er jeg ofte usikker på om det egentlig er jeg og ikke ungene som har en dårlig dag, for vi lever i et så symbiotisk forhold at mitt humør fanges opp av dem som bevegelser på en radar. Når jeg er ekstra sliten og irritabel kan jeg nesten garantere at de blir på samme måte.

Jeg kapitulerte etter lunsj. Slengte vognen og alle tre i bilen og raste av gårde til et stort kjøpesenter. Med lekerom. Med ansatte som tar timebetalt.

Storebror har vært der før og var helt i hundre; han pilte rett inn i ballbingen og hadde knapt tid til å si ha det til meg. Jeg fikk i de to andre litt mat og lot dem komme i gang med lekingen, sikker på at idet jeg snudde meg for å gå så kom de til å skrike så infernalsk i kor at de ansatte ville gi meg pengene (og ungene) tilbake på flekken.

Men det gikk så fint så! Ingen skriking. Ikke noe lekesenter som ringte og sa jeg måtte komme. Så jeg fikk kjøpt meg en kaffe og jeg fikk gått i et par butikker. Glade og fornøyde unger da jeg kom tilbake. Hurra!

En sånn fredag. Som endte ganske så bra, faktisk!

Har du brukt kjøpesenteret som barnevakt før?

God lørdags kveld til deg!

Kjøpesenterbarnevakt

6 tanker om “Kjøpesenterbarnevakt

 1. TreTette

  Så fint at dere fant en god løsning for hele gjengen, og så heldige de er som har hverandre, uansett! 🙂 Jeg kjenner meg veldig igjen i det symbiotiske forholdet..vi lever så tett på hverandre, hele tiden, siden ingen av ungene er i barnehage, og siden både HM og jeg ofte er hjemme sammen over lengre perioder. Da påvirker vi hverandre, og om ungene er (blir) i dårlig humør, holder på å gå på veggen, så handler det nesten alltid om at en av oss voksne gjør en for dårlig «jobb» når det kommer til å stake ut og skape en fin dag. Veldig ofte løses dette med å gå ut, det er beste medisin for alle og en hver i dette huset. Kjøpesenterbarnevakt har jeg hørt om, ei venninne elsker det – og ungen hennes likeså. Eldstemann kunne sikker likt det han også, men neppe de to yngste. Jeg tviler uansett sterkt på at vi ville klart å gjennomføre sånt noe, vi voksne. Så får vi heller leve litt med at det hører til sjeldenhetene at vi kommer gjennom hele lista når vi er på shopping… 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det er så veldig sant, det der med at det veldig ofte handler om oss og ikke ungene på sånne dager. Vi har også som hovedregel at da gjelder det å komme seg UT, nesten uansett vær eller humør. Det pleier å hjelpe. Men akkurat denne gangen var det veldig ok å prøve noe annet. Jeg var jo litt skeptisk med de to minste og turte ikke være borte så lenge, men det gikk kjempefint (har ikke tenkt å gjøre en permanent løsning av dette altså…) 🙂

   Jeg må bare si i samme slengen at jeg beundrer deg/dere som har tre såpass små barn hjemme uten barnehage – det er så utrolig mye mer intenst og krevende enn man skulle tro. Flinke er dere!! :-))

   Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   He he… Omtrent som eldstemann her i gården. Han la knapt merke til at jeg dro (eller kom igjen). De to minste er litt mer mammadalter foreløpig, men det gikk jo strålende 🙂

   Svar
 2. underveis

  Nei, det har vi ikke gjort. Veldig lite kjøpesenter i det hele tatt, i grunnen (stakkars barn, mangelfull oppvekst, altfor lite shopping!) Ungene har vært på ballrommet på IKEA et par ganger til sammen, men for sin egen del – ikke for at vi skulle ha barnepass, de kunne like gjerne vært med oss.
  Det er mange måter å løse dagene med mange små på og alle må jo prøve å finne sin måte. Jeg syntes som dere andre at det alltid lettet dagene at vi alltid var ute og at vi hadde en tydelig måltidsrytme og andre «rytmer». Med små barn som skulle sove var det om å gjøre å ha en god uteøkt på formiddagen med alle sammen – uansett vær – og så sov de(n) minste og det ble godt å roe seg med eldre barn etter lunsj.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Kjøpesenter med barn er en tålmodighetsprøve. IKEA et mareritt. Så JA lekeland, men aller helst turer til kjøpesenter helt alene… Men noen dager er avveksling (hva som helst!) helt gull verdt. Jeg tenker ofte at hadde det vært flere som var hjemme med barn så ville det jo vært naturlig å oppsøke hverandre for å gi ungene lekekamerater og andre leker å holde på med, men i mangel på det er lekesentre helt fint i blant!

   Helt enig med deg for øvrig – være ute med ungene en stund hver dag er et must – det blir (som regel) aldri kjedelig, de blir roligere og sover bedre etterpå og jeg synes det er deilig selv, når vi først har kledd på oss og kommet oss ut! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s