Høsten banker på

Et sikkert høsttegn: Frukt som faller fra trærne. Røde epler med morgendugg på. Åh, så fristende det er å strekke seg over et gjerde og inn i en hage og plukke med seg et eple på morgenturen med hunden! Den saftige, syrlige smaken av norsk høst. Og ja, jeg gjør selvsagt akkurat det. Plukker med meg et eple i ny og ne, altså. Smaken av barndommens kriblende, fnisende epleslang er jo nesten like god som selve eplet!!

Høsten banker påEpler, eller annen nedfallsfrukt. «Oi mamma, se! Tomater!» ropte storebror da vi kom ut i hagen hos mine svigerforeldre. De har et tre som de kaller «aprikostreet» fordi det visstnok skal være aprikoser på det.

Høsten banker påIngen av oss synes egentlig det likner på aprikoser, verken i utseende eller smak, men litt mer på plommer, bortsett fra at plommer liksom ikke ser helt sånn ut heller… Uansett – ned detter de. Og denne sommeren i enorme mengder, siden det har vært så mye sol. Storebror og farmor har plukket og plukket, spist og kokt syltetøy.

Høsten banker påNoen fine dager i solfylte Sandefjord, jeg og gutta hjemme hos svigerforeldrene mine. Vi har definitivt kjent at høsten banker på, men siste rest av sommeren har fortsatt et godt grep om dagen. Det ser ut til at vi drar fra landet på søndag med ikke annet enn sol i minnet fra de siste tre månedene…

Håper du også nyter noen fine, gryende høstdager der du er! (Og hvis du har noen formening om hva denne frukten kan være om det ikke er aprikos så fyr løs…)
Høsten banker på

2 tanker om “Høsten banker på

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, ikke sant? Min konklusjon var at de smaker som plommer men at de virker altfor små til det. Etter diverse nettsøk og etter å ha vært i butikken og kjøpt aprikoser var vi enda mer i tvil…

   Ja da sånn går dagene… man får ikke mer interessante samtaletemaer enn man skaper selv… 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s