Søt historie om «blomsten og bien» (og boktips)

Eller humlen, da, for å være mer presis…:

«Inni blåklokken er det alltid tørt, selv om det regner. Humlene søker ly mot regnet inni blåklokken. Der er det alltid plass til en humle med vannskrekk» (Mads og Mia leter etter dyr og planter, Cappellen Damm AS 2011)

Søtt, eller? Jeg ser for meg den lille humlen hver gang jeg ser en blåklokke…

Blomsten og bienUtdraget er fra en av favorittbøkene til storebror i sommer: «Mads og Mia leter etter dyr og planter» (Eidssen/Ransedokken, Cappellen Damm AS 2011). Den er delt inn i tre deler som tar for seg småkryp, våre vanligste blomsterarter og dyr og skjell i strandkanten, og er full av fine beskrivelser om dyrene og plantene våre.

Blomsten og bienDet er liksom litt morsommere å gå turer når man kan sette navn på og knytte en historie til det man ser, og dessuten er det jo greit å  kunne svare noe annet enn «neeeei, tja, jeg vet ikke, det der er vel en flue…??» når treåringen spør «hva er det der?» til absolutt alt som rører seg på bakken og i luften…

Riktig god lørdag til deg!

Blomsten og bien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s