Du (be)stemmer!

Hva gjør du? spurte storebror da vi var innom rådhuset for et par uker siden så jeg kunne forhåndsstemme. Hvordan i alle dager forklarer jeg en treåring hva det vil si å stemme? Noe må jeg jo si når han spør, for i den alderen er det ikke tilfredsstillende å svare «jeg vet ikke» eller noe annet intetsigende (bare spør hvem som helst som har en treåring i huset). Så jeg svarte noe sånt som:

«Ehhh… jo… nå levererer jeg en lapp til denne damen her, og der står det hvem jeg vil skal bestemme i landet vi bor i! Litt sånn som i barnehagen din, der barnehagetantene bestemmer når dere skal rydde, spise, hva dere skal finne på og hvordan dere skal gjøre ting. For hvis alle skal bestemme på en gang så blir det bare krangling, ikke sant? I landet vårt har vi lover og regler som alle må følge».

«Og hvis man ikke følger reglene så kommer politimannen og putter oss i fengsel», svarte han, ganske så tilfreds med sitt eget og mitt svar. Jeg leverte stemmeseddelen og vi ruslet hjemover.

Tid for listeskriving

Noen dager senere var vi på en liten bytur. Etter litt handling og en tur på lekeplassen kom vi slentrende tilbake til bilen, og der ble vi møtt av en lett gjenkjennelig, gul lapp i frontruten… Arghh!!! Parkeringsbot (kremt… jeg har en lei tendens til å få de der…)!

Da jeg så lappen i ruten ble jeg mildt sagt sur; på meg selv for at jeg aldri lærer meg de der gråsonereglene og på de hersens folka som går rundt og gjør livet surt for oss andre. Jeg lirte av meg noen gloser, og da storebror spurte hvorfor er du sint, mamma?» svarte jeg så sindig som jeg kunne:

«En politimann har lagt en lapp her hvor det står at mamma må betale masse penger fordi jeg ikke fulgte reglene. Og da ble jeg litt sint».

Han tenkte litt et øyeblikk, og så sa han: «Du sa at politimannen skulle bestemme. Da du ga den lappen til damen!». 

Så sant som det er sagt. Demokrati i praksis (jeg måtte riktignok bruke litt tid på å berolige ham med at verken jeg eller bilen skal i fengsel…).

Ønsker deg et godt valg i morgen!

Du (be)stemmer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s