Cambridge: Første uke av et helt år

Rart! Vi står ved inngangen til vårt nye hjem og ser tre små lyshårete pjokker springe inn.  Vi tråkker forsiktig over dørstokken.

Cambridge En liten, engelsk leilighet med murvegger, vegg til vegg tepper (heldigvis ikke over alt!) og bratt trapp opp i andre etasje. Innestengt lukt; det er ingen gang, vi kommer rett inn i stuen. Ikke mer plass enn at vi kommer til fylle opp hver krok. Ett år på budsjett og med ganske mye enklere standard enn vi er vant til.

Men også ett år med familietid på en helt annen måte enn hjemme. Spennende opplevelser og nye mennesker å bli kjent med. Helt sikkert en del humper i veien og utfordringer. Men jo da. Vi tør tenke at dette blir bra, bare vi kommer i orden!

CambridgeOg det er mye å ordne! Uken har gått med til IKEA-besøk og diverse.

Vi har prøvd å få erstattet vaskemaskinen på kjøkkenet med en kombi vask- og tørketrommel, for eksempel. Du vet ikke hvor enorme mengder klesvask du har med to voksne og tre småbarn før du må vaske og tørke alt i det samme rommet du lager mat, leker, spiser og slapper av…

Vi har vasket ned leiligheten fra gulv til tak («flyttevask» betyr tydeligvis ikke det samme på engelsk som på norsk), prøvd å finne ut av når vi har varmtvann å dusje i (to kalde dusjer er allerede gjennomført) og hvordan vi kan ha varme i ett rom uten å lage bakerovn i hele kåken. Ellers har tiden gått til å pakke ut alle esker og komme på plass.

Det har også vært høyt opp på listen å få i stand lekekrok og barnerom, så ungene skal føle seg hjemme så fort som mulig. Nå løper de alle tre opp trappen og inn på rommet til sengene sine når de skal legge seg, de er gjenforent med lekene sine og det er glade farger på barnerommene.

CambridgeJeg er klar nå! Klar for å komme i gang med hverdagen. Barnehage to dager i uken på ungene, bli kjent med studiekollegene til mannen min og de andre partnerne som er her, forhåpentligvis en del av dem med små barn. Jeg har fått en lang liste med playgroups, parker og lekeplasser, så nå er det bare å gjøre seg kjent med dem en etter en. Og bli kjent med byen! Hver gate og hvert smug.

CambridgeMin første løpetur langs elven i formiddag ga en god følelse. Husbåter på rekke og rad på det grønnbrune vannet, et stort parkområde på andre siden av sykkelveien, små spisesteder og puber. Gamle historiske bygninger over alt. De typiske punting-båtene, nesten som gondolene i Venezia. En god blanding av engelsk landsbyliv og by-atmosfære.

Det blir nok bra, det her! Jeg har i hvert fall tre små vikinger som er mer enn klare for å gjøre gatene her utrygge!

Cambridge

4 tanker om “Cambridge: Første uke av et helt år

 1. ToPlussTre Innleggsforfatter

  Ja det er både gøy og litt skummelt på samme tid! Det er liksom noe ganske annet å flytte med tre barn enn da man var alene og ikke hadde noen å bekymre seg for. Men erfaringer blir man rikere på! God natt til deg 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det! Ja, det er jo veldig spennende, det her. Og fint å ha fått muligheten til å reise utenlands nå mens barna er så små at de ikke har begynt på skole og sånt enda 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s