Litt skummelt

«Du må nok sove i sengen mellom mamma og pappa noen netter«, sier jeg. Det er første natt i vårt nye hjem langt hjemmefra, og vi har ikke fått ordnet seng til deg enda.

Litt skummelt«Ja, det er best. For da blir det ikke så skummelt«, sier du med overbevisning. Du har for lengst skjønt at dette ikke er en liten ferietur. Vanligvis legger du deg tett inntil Ludde og sovner lett, men akkurat nå er det litt annerledes. Selv om Ludde er her sammen med deg.

Vi har snakket om England siden vi flyttet ut av huset vårt i juni. Vi har pratet om hvordan de snakker et annet språk her, at du skal få begynne i en ny barnehage og at vi skal være her lenge. Du har vært urolig i perioder i hele sommer, og dagen før vi skulle reise gråt du sårt, uten at du klarte å si hva du egentlig var trist for. Du pleier jo aldri å gråte når du skal legge deg! Selvsagt er dette litt annerledes.

«Da passer vi på hverandre«, sier jeg. Og mener det! For jeg synes det er litt skummelt selv, dette her. Jeg har jo ansvaret for tre små mennesker, og det viktigste i hele verden er jo at dere tre har det bra! Så med alt av stort og smått som surrer i hodet mitt disse første dagene og nettene kjenner jeg at det er godt å ligge inntil deg. Høre pusten din i mørket og vite at du er trygg.

Litt skummeltNår jeg i morgen hører den frydefulle latteren din ljome over lekeplassen i det du sklir ned sklia med hodet først; når du kaster deg over alle lekene første dagen på omvisning i barnehagen og når du sitter og tøyser med en gammel dame på kafe kommer jeg til å tenke det jeg innerst inne vet: At dette blir fint!

Akkurat nå ligger du i din egen seng, på ditt nye rom. Du har Ludde i armkroken, og ballongen du fikk i dag og som du ville ha med deg opp i sengen svever over deg i taket. Regnet sildrer ned fra takrennene ute, og frisk høstluft siver inn i rommet ditt.

Det er lite som er skummelt akkurat nå. Verken for deg eller for meg.

Litt skummelt

1 tanke om “Litt skummelt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s