Gode grunner til å finne frem løpeskoene!

YES! Jeg er i gang igjen. Det vil si, jeg har egentlig aldri sluttet. Men etter å ha vært litt ute av rutiner i de siste ukene har jeg kommet i gang med treningen igjen. Og høsten er jo egentlig beste tiden for løpeturer, spør du meg! Jeg er av de særingene som synes noe av det aller beste er å løpe i regnvær. Det er noe med den følelsen av friskhet som man får av å være god og varm og kjenne regnet piske mot ansiktet!

IMG_7918Nå er det ikke sånn at jeg spretter opp av stolen klokken 19 hver kveld og løper av gårde med energinivået på topp, altså! Ha ha. Hvem gjør det etter en dag med tre små barn, jobb, husarbeid og plikter? Som regel må jeg gi meg selv et skikkelig spark bak. Men jeg gjør det. Ikke hver dag, da. Men ganske ofte. Og hva er motivasjonen?

Det er følelsen. Alltid! Jeg bare vet at jeg føler meg så mye bedre etterpå, uansett hvor tungt utgangspunktet er. Jeg blir glad, mindre irritabel, mer avslappet, mer tilfreds. Jeg har alltid trent. Helt sant! Ingen skippertak. Ingen dietter som innebærer å sulte seg halvt til døde. Ingen treningsregimer med hardkjør seks dager i uken for så å dette ned i sofaen og spise dårlig et halvt års tid fordi man verken har motivasjon eller krefter igjen.

Men her er hemmeligheten: Trening er så mangt! Jeg drev ikke akkurat høyintensiv intervalltrening med to babyer i magen og så kraftig bekkenløsning at jeg knapt kom meg ut til postkassen. Nei, vi snakker heller vagge seg ned på en matte og gjennomføre styrke- og strekkøvelser spesialtilpasset av en fysioterapeut. Men det var sånn jeg holdt ut.

LøpeskoeneJeg løp ikke en meter flere måneder etter fødselen, verken første eller andre gang. Men jeg gikk! Litt raskere, litt lengre og med litt flere motbakker dag for dag. Med to babyer i vognen som vokste seg større og tyngre og ga mer motstand, og en hund som likevel måtte ut på tur. Med favorittmusikken på øret og litt bedre energi hver gang.

Mens jeg i studietiden jobbet som instruktør på si og hadde timer både tidlig og sent har jeg ikke satt mine ben i et treningssenter på år og dag etter at jeg fikk tre tette barn. Niks. Her er det om å gjøre å legge inn litt der man kan! Kommer jeg meg ut på en halvtimes løpetur og får tatt noen styrkeøvelser på gulvet etterpå så er det topp! Og hvis jeg klarer det tre ganger i uken er jeg mer enn fornøyd.

Og jeg abonnerer på Webtrening.no, som drives av de fantastisk dyktige eierne av Pilates Room i Oslo. De har hundrevis av programmer som kan gjøres hjemme, mange av dem også tilpasset gravide og deg som nettopp har født. Passer enten du har fem minutter eller en halvtime til rådighet, mens babyen sover eller ligger på en matte sammen med deg. Eller etter legging på kvelden.

Blir du helt stresset bare av å lese dette? Tro meg: Jeg er ikke noen treningsfreak. Ikke noen superwoman med magiske krefter. Langt ifra! Her snakker vi ren og skjær overlevelsestaktikk! Når kvelden kommer, ryggen verker og hodet føles som det er fullt av bomull kjenner jeg at den beste medisinen er å være aktiv. For meg selv. På en annen måte enn med bæring, løfting, løpe etter og hjelping, styring og ordning med tre små.

Og det er så digg å krype opp i sofaen på kvelden etter en varm dusj og være sliten på en sånn god måte!

Hva med deg? Får du til trening innimellom etter å ha fått barn? Hva er dine triks?

Ønsker deg en fin dag, med eller uten trening!

Løpeskoene

2 tanker om “Gode grunner til å finne frem løpeskoene!

 1. TreTette

  Whoop whooop! Flinke du! Her har jeg akkurat vært ute, jeg elsker å jogge 🙂 🙂 🙂 Det er godfølelsen, uten tvil. Så er det helseeffekten. Energinivået. Tålmodigheten. Gleden som varer. Å få alenetid. At jeg sover bedre. Ser friskere ut. Kan ta på pre-gravide klær. Jeg er på samme nivå som deg, virker det som. Ingen treningsnarkoman, men en generell glede av å være aktiv 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ah… du ga meg mange gode grunner til å komme seg ut. Bare å titte innom den kommentaren neste gang jeg kjenner meg litt slapp;-) Takk!! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s