Hva gjør du på en lørdag?

Før jeg fikk barn var lørdagen liksom alltid et blankt lerret. Sove så lenge jeg ville, stå opp og spise en lang frokost, sjekke med noen venner hva planen for dagen var, kanskje stikke på trening, kanskje en tur til byen og se litt i butikker, kanskje et kafebesøk.

Hva bruker du lørdagen til?I takt med at barna har kommet, særlig etter nummer to og tre, har lørdagene sakte men sikkert endret seg fra en «ta det som det kommer»-dag til en gjennomregissert dag med gjøremål som gjerne settes opp på ukeplanen noen dager i forveien. Å stikke av gårde med tre små på slep er sjelden aktuelt, så det må avtales hvem som gjør hvilke ærender, hvem som lufter hunden og hvor vi skal være til gitte tidspunkt…

Lørdagen har blitt den dagen i uken vi ofte skal gjøre alt det vi ikke rekker på hverdagene.  Pløye seg gjennom toppen av skittentøyskurven, få gjort litt husvask. Noen oppussingsprosjekter. Maxbo, Ikea eller Plantasjen. Fikse noe på bilen. I tillegg til at vi skal «slappe av og nyte helgen»… Skvise inn noen vennetreff, hilse på familie, få gått litt i et par butikker (helst alene), komme oss ut og nyte finværet…

Og vips, der var den lørdagen gått…! Og hver gang sier vi «neste helg… ingen planer, bare ta det som det kommer«…

Hva bruker du lørdagen til?Derfor er det litt deilig å plutselig finne seg selv satt noen år tilbake i tid etter at vi flyttet hit til England. Ja, vi har fortsatt tre barn. Og mannen min bruker store deler helgene på studiearbeid, så jeg er mye alene med ungene.

Men vi bor i en knøttliten leid leilighet, midt i byen, uten bil. Skittentøyskurven er på størrelse med en vaskebøtte, så maskinen går nesten kontinuerlig, og den står dessuten hendig plassert på kjøkkenet og passeres hver gang vi kommer ut fra badet med skitne klær…

Leiligheten er vasket i en fei, og ettersom hunden ikke er her blir det heller ikke så skittent som jeg er vant til. Det meste befinner seg innen en radius på et par meter: Jeg kan stå og lage middag mens jeg ser på tv og jeg kan drikke en koppe kaffe på kjøkkenet mens jeg følger med ungene i badekaret.

Avstanden fra leiligheten til de fleste steder i byen er noen minutter på sykkel, og det er helt pannekakeflatt her, så det er omtrent bare å trille rundt. Det er parker og lekegrupper og lekeplasser over alt.

Hva bruker du lørdagen til? Det blir helt sikkert deilig å komme hjem til huset og bilen og alle sakene våre igjen, og jeg kommer nok til å savne all den fine naturen og roen som er rett utenfor døren hjemme, men akkurat nå kan jeg godt skjønne dem som velger å bo i en liten leilighet, midt i en by, uten hage, med alle tilbud rett utenfor døren! Med barn eller uten.

I dag tok jeg med guttene på lekeplassen, fikk kjøpt et par bukser til dem og tatt en liten piknik i parken på vei hjem. Uten bil, uten stress (eller med så lite stress som det går an med to ettåringer og en treåring på slep…) og i løpet av et par formiddagstimer.

For å si det sånn: Jeg kan ikke bare skylde på barna for at vi har mindre fritid enn før. Vi hadde også litt færre kvadratmeter, ting, hus- og hageprosjekter… ja, du vet…

Hva bruker du som regel lørdagen til? Er du flink å legge til side alle «burde» og gjøre akkurat det du har lyst til?

Hva bruker du lørdagen til?

4 tanker om “Hva gjør du på en lørdag?

 1. Kristin

  Vi prøver å bruke lørdagene sammen med familien, gjerne ute eller på tur.
  Mannen min jobber ofte lørdagene, men da har ofte besteforeldrene bedre tid til p finne på ting med oss.
  Spennende å følge utenlandsoppholdet deres..en opplevelse for livet!
  Og du skriver veldig bra!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk for det, Kristin! Det høres veldig fornuftig ut å bruke lørdagen på rene familieaktiviteter. Jeg har for eksempel mer enn en gang sverget at jeg ALDRI skal pusse opp igjen så lenge jeg har små barn… (vi får se, he he). Det er i hvert fall en liten kunst å bestemme seg for å la pliktene ligge og bare nyte fridagen sammen! 🙂

   Svar
 2. Nann Karin

  Lørdagen får oss handlet nettopp om å få kommet til bunnen i skittentøyskurvene, – og til å finne frem og vaske vintertøy! Kulda er på vei til Norge, og med det litt tykkere tøy. Vi rakk også vennebesøk, noe vi koste oss med alle samme. I dag har vi vært på tur ute i solen , og skal snart på middag hos noen venner. Fårikål, som jo hører høsten til.

  God søndag og god uke til dere,

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Høres ut som du har hatt en topp lørdag, selv med litt skittentøys-arbeid 🙂 Fårikål har jeg faktisk ikke tenkt på siden vi flyttet hit, men nå var det akkurat som jeg kunne kjenne lukten her jeg sitter; kanskje jeg må fikse en fårikålmiddag neste helg?! God ukestart til deg! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s