Høstforkjølelse og møte med nytt helsevesen

Et like sikkert høsttegn som at løvet faller av trærne er det at de første forkjølelsene banker på. De siste nettene hos oss har vært preget av minimalt med søvn og tre små som ligger med hodet stablet opp på puter og hoster og harker og gråter.

HøstforkjølelseInn og gi en smokk. Legge seg under dynen. Nesten falle i søvn, for så å bli vekket for tiende gang i løpet av en time. Til slutt ligger jeg som en spent felestreng på madrassen og klarer ikke å sovne, for jeg venter bare på neste gang jeg må ut i det kjølige soverommet og trøste igjen. Dagen etter er jeg halvt i koma, småirritabel og uggen og med hodet fullt av vatt.

Formiddagen i går tilbrakte storebror og jeg i dobbeltsengen. Han foran sin lille-tv og jeg i et dødfødt forsøk på å få meg litt søvn mens tvillingene sov ute i vognen. Avbrutt av konstante hostekuler og «se mamma, der heller de betongen utover! Se på den sterke heisekranen da!! Hør den kule sangen da!» (Byggmester Bob…).

HøstforkjølelseEtter hvert ble han så slapp og tungpustet og hostet så uavbrutt at jeg bestemte meg for å ta ham til legen. Så jeg satte storebror bak på sykkelen og tvillingene i sykkelvognen og tråkket av gårde. Ettersom jeg ikke har somlet meg til å registrere oss på helsestasjonen før nå tok det flere timer før vi endelig fikk sett en lege. Som etter undersøkelsen ville sende oss videre til sykehuset for flere undersøkelser. Så der sto jeg, med tre sultne og slitne (og syke) små, etter tre timer på helsestasjonen, og ventet på en taxi til sykehuset.

Det lille trekløveret mitt hadde i mellomtiden rukket å gjøre seg godt kjent med korridorer, leker, bøker og mennesker på helsestasjonen og jeg hadde løpt av meg et kilo eller to for å holde troppen samlet…

HøstforkjølelseGutta syntes i grunn det var stor stas å kjøre bil uten barnesete, så det var fem minutter der med et solid stemningsløft som dabbet av rett før vi kom frem. Der møtte (takk og lov) pappaen oss, og etter en lang kveld med venting og undersøkelser og medisiner kom vi oss endelig hjem.

Det ble en litt pangstart på møtet med et nytt helsevesen, men det har vært et positivt møte (bortsett fra litt mye venting og papirarbeid og krakilske unger der en stund). Barn fra 0-3 år får gratis behandling når vi bor her over 6 måneder, og jeg synes de var utrolig grundige i undersøkelsene og flinke til å ivareta oss. Det lover jo bra, for det blir sikkert ikke det siste besøket på helsestasjonen!

Jeg kjenner lusa på gangen. Barnehagen er i gang. Høsten har kommet. Forkjølelsessesongen har kommet. Det er bare å stålsette seg for flere våkenetter og hjemmedager fremover…

Har du hatt ditt første (forhåpentligvis litt mindre innholdsrike) møte med høstforkjølelsene enda?

God (slapp) tirsdag til deg fra meg!

Høstforkjølelse

8 tanker om “Høstforkjølelse og møte med nytt helsevesen

  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, om ikke annet er det greit å ha vært innom så jeg vet hvor vi skal gå neste gang:-) Han er mye bedre i dag, så da har jeg det bedre også 🙂

   Svar
 1. TreTette

  Off, jeg er glad jeg bare måtte være hjemme alene med mine tre da vi var syke, og glad vi slapp sånt noe. Men hurra for god totalopplevelse, og riktig god bedring til dere alle..! 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takker! Alt i orden nå, så fort lillemann her fikk seg litt medisin. Barnehage på alle tre i morgen – og den eneste dagen i uken helt til egen disposisjon! 🙂

   Svar
 2. Kristin

  Bra det gikk fint!
  Ikke bare, bare å være i et nytt land og med syke barn..
  Også avgårde på sykkel med 3 små, du er jammen tøff!
  God bedring til alle!

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for det! Her er faktisk sykkel et mer effektivt fremkomstmiddel enn bil, så lenge bena holder! 🙂 Takk for hilsen og fin kveld til deg! 🙂

   Svar
 3. Diaperdiva

  Nå kjente jeg at jeg fikk masse sympati med deg her.. Det du fortalte om ovenfor, gjør at jeg ikke skal klage på de to ørebetennelsene vi har vært gjennom siste måneden. Og da har jeg fått hjelp av bestemor når vi skulle dra å besøke.. det kjente helsevesenet!
  3 syke under 3+ i et nytt land med et nytt helsevesen, med mannen på jobb.. Du må være supermammaenes dronningbie!
  God bedring til alle sammen! Og håper på at du har fått deg litt søvn.. 😉

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Takk for så fin omtanke!! Jeg har fått litt mer søvn, og i dag alle tre ungene i barnehagen, og det hjelper jo litt på energinivået…! 🙂 I morgen er det full fart igjen, og sånn går dagene… Nattevåk og sykdom er et herk, men dessverre del av pakka med småbarn, sukk! Fin kveld til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s