Hva er din hverdagsmiddag-vinner?

Jeg regner med at alle med småbarn har noen gjengangere på middagsbordet… Min ukesmeny er som regel temmelig forutsigbar – jeg legger de mer spennende meny-innslagene til etter leggetid fredag eller lørdag…

En klassiker er stekt karbonadedeig med ett glass hakket tomat (gjerne med hvitløk, basilikum eller liknende), lettkokte små brokkolibuketter, gulrot og en boks hermetisk mais. Serveres som regel med fullkornspasta. Ti minutter å lage, alltid en vinner!

HverdagsmiddagenHverdagsmiddagen

Spennende? Tja… men hva gjør man vel ikke for å please de små gourmetene? Andre faste innslag er fiskekaker med gulrot og potet og smeltet smør; fiskepinner med grønnsaker eller pannekaker med bacon/blåbærsyltetøy/maple sirup.

Jeg har liksom aldri blitt en av dem som serverer sushi eller disker opp med masse spennende eksotiske retter til ungene, siden jeg verken er spesielt kreativ eller har funnet noe som er kjapt og effektivt nok! Det ender oftest opp med en meny som oldemor på 90 ville nikket anerkjennende til…

Og så lenge de små fingrene putter kokte erter og gulrotbiter og fiskekaker inn i munnen raskere enn en stempelmaskin er jeg fornøyd! De få gangene jeg har gjort en innsats og disket opp med noe «ekstra» har storebror som regel bare sett på meg med en skeptisk mine og sagt «hva er det der?» Det enkle er ofte det beste, er min erfaring…

Og sånn går (hver)dagene… Hva slenger du oftest på tallerkenen til sultne små prinsesser og pirater en helt vanlig hverdagsettermiddag?

Hverdagsmiddagen

2 tanker om “Hva er din hverdagsmiddag-vinner?

 1. Livet i Casa Didriksen

  Blir ikke så fancy i hverdagen her heller. Ofte pasta med et eller annet, laks er en hit, kjøttdeig likeså. I dag var det lammekoteletter. Krydret av en ivrig fireåring. Noe av krydderet var i alefall på koteletten, resten av glasset på benken..
  I helgene prøver jeg å lage noe litt mer avansert, for jeg synes egentlig det er kjempemoro å lage mat. Men nå i helga er det vakt så da kommer mamma og redder oss, så på søndag blir det nysaltet ur! Tennene løper i vann allerede..

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Jeg er som deg; liker å lage mat, men må ha tid og ro til å gjøre det… og ikke minst nyte maten når jeg først har brukt litt tid på det! Derfor er lørdagskvelden ofte «tid for å prøve noe nytt-kveld». Høres ut som du har en god søndagsmiddag i vente – mammaer er gode å ha!! 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s