Deilig utetid og ullfavoritter!

Høstfarger, uteliv og tid for å finne frem de myke, gode ullplaggene igjen! Så langt har vi vært utrolig heldige med høstværet her i Cambridge, med sol og opp i tjue grader midt på dag, men det er ganske kaldt om morgenen og kvelden, og ikke tvil om at den kalde tiden snart er her!

Deilig ull-tidJeg er av dem som sverger til ull omtrent fra gradestokken synker under ti grader, for jeg fryser nesten konstant. Jeg har gått hull i noen tøfler opp gjennom årene, bruker ullsinglet under klærne hele vinteren, brukte ammeinnlegg i ull/silke fra første dag og er en av de irriterende bedreviterne som proklamerer at ull er best på barneklesfronten fra september til mai. Ikke nødvendigvis fra topp til tå, men helt klart innerst mot kroppen!

De gamle tøflene mine hadde hull på begge føttene og så ganske så loslitte ut, og havnet dermed i søpla. De er erstattet av et par splitt nye deilige lammeullstøfler som garantert skal få kjørt seg like mye! Deilig ull-tidFavorittskjerfet nå om dagen kjøpte jeg hjemme før vi dro og det kommer nok til å være i bruk omtrent daglig fremover. Det er utrolig hvor bra det funker med et ullskjerf rundt halsen eller skuldrene når man er litt småkald!

Deilig ull-tidDeilig ull-tidSingletene og trøyene i ull/silke fra Calida (selges på nett og i mange undertøysbutikker) er en gjenganger på jule-ønskelisten min; lekkert og utrolig god kvalitet. Et godt og rimeligere alternativ er Cubus sin ullkolleksjon, både til barn og voksne, men erfaringsvis selges det ut temmelig fort! Deilig ull-tidTil ungene har jeg lagret meg opp av de kortermede bodyene i ull/silke fra Nøstebarn, som jeg synes er helt geniale under andre klær. Joha, Janus og Cubus sitt ullundertøy til barn er det jeg har best erfaring med for øvrig når det kommer til kvalitet, selv om prisen varierer. Jeg synes generelt at ull/bomull og ull/silke holder seg mye bedre enn rene ullprodukter når de brukes mye.

Deilig ull-tidFlekkfjerneren til ull fra Nøstebarn er den eneste jeg har fått til å funke på de hersens flekkene man ikke kan unngå å få på babytøy i ull. Jeg er heldigvis ferdig med gulpestadiet, men kan jo bringe budskapet videre…

Et tips for øvrig er å ha flekkfjerneren med i stellevesken og spraye rett på flekken så fort den dukker opp. Flekker som får anledning til å «sette seg» i ull er omtrent umulig å få bort. Legg plagget i en liten pose og vask på vanlig ullprogram så fort du kommer hjem.

Deilig ull-tidSå – da er det vel bare å finne frem god-plaggene og gå vinteren i møte? Jeg vet ikke med deg, men jeg finner faktisk en slags barnslig fryd i å finne frem ullplaggene etter en lang sommer…!

Fin søndag og ukestart til deg!

Deilig ull-tid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s