Skaff alltid dobbelt opp!

Det er ikke mange råd når om barn og barneoppdragelse jeg sier gjelder for alle, uansett barn, uansett situasjon. Men jeg har ett:

Dersom du noen gang skulle være inne på tanken å skaffe en koseklut, en bamse, en sutteklut eller liknende (som du har tenkt å la barnet ha hver gang det skal sove):

Kjøp for all del dobbelt (eller trippelt) opp!!!

Derfor må du ha dobbelt oppJeg har ikke tall på hvor mange kjøpesentre, gater, hus, lekeplasser og hager vi har trålet for å finne storebror sin kjære Ludde. Han kjøpte jeg i min naivitet da jeg var gravid første gang. Og innen lillegutt hadde utviklet total avhengighet og jeg skjønte at vi burde ha en stand-in-Ludde parat til krisesituasjoner var det for sent: Butikken solgte ham ikke lenger og jeg har ikke funnet noen akkurat som ham. Men nå er vi over det kritiske stadiet; Ludde forlater sjelden hjemmet annet enn til og fra barnehagen oppi en sekk.

Koseklutene til Knoll og Tott derimot…  Man skulle tro vi hadde lært, men det hadde vi selvsagt ikke, og bestilte bare en av hver da de ble født. Vi har hatt noen leteaksjoner, og vi har mang en gang sagt at nåvi få bestilt opp et ekstra sett. Men så har det rent ut i sanden.

Derfor må du ha dobbelt oppOg så skjedde det som en dag måtte skje: På vei hjem i går; et sted mellom bursdagsgavekjøp  og apoteket, forsvant den ene kjære kosekluten.

Krise!!! Jeg trålet opp og ned den veien vi hadde gått, innom alle stedene og spurte, besøkte senteradministrasjonen og informasjonsdesken to ganger før jeg måtte kapitulere.

Og der sto vi, midt på plassen utenfor alle butikkene. Det var så vidt jeg turte se lillegutt i øynene. Han satt der og suttet på smokken sin og så misfornøyd på meg, som om han visste hva som foregikk. Men enn så lenge var vi ute, med distraksjoner på alle kanter, så jeg klarte å avverge krisen som måtte komme. Enn så lenge…

Og hjem kom vi. Uten klut. Den kluten har vært det kjæreste disse to har hatt, utenom mamma og pappa og storebror, siden de ble født. Den har vært gull verdt for å lære å sovne selv, som trøst når mamma bare har to hender og må hjelpe en bror med noe, som en myk liten pute å legge seg ned på når man trenger en liten  pust i bakken, en trygghet i barnehagen, en følgesvenn i vognen og en fast ledsager i sengen.

Og i går kveld var verken mamma eller pappa en god erstatning. Ikke en god nummer to, en gang! Den lille gutten var helt utrøstelig, stakkar! I ren desperasjon klippet jeg broren sin klut i to, og håpet at det ville fungere.

Men nei. Han lot seg ikke lure, og ble selvsagt enda mer illsint over å få servert denne latterlige etterlikningen av hans kjære klut (og broren var forresten heller ikke spesielt fornøyd med denne løsningen).

Derfor må du ha dobbelt oppHan hylskrek i over en time, til han sovnet av ren utmattelse på armen min, og våknet en gang i timen i hele natt. Snakk om sorg! Stakkars lille venn. Heldigvis har jeg fått sendt over to ekstra kluter fra Norge i dag. Og lession learned:

Aldri, aldri, aldri la barnet få en yndlingsbamse eller liknende uten å ha en reserve liggende. Jeg kan bare love at det lønner seg å kjøpe to!

God lørdag til deg!

4 tanker om “Skaff alltid dobbelt opp!

 1. Karen

  Haha, høres ut som en herlig helg det der 😉
  Klippe den i to var jo veldig kreativt da… hihi… Skal ha dette innlegget i minne om lillebror her i heimen blir spesielt glad i en bamse eller en klut….

  Ha en finfin dag 🙂

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja det har vært en helg med litt mindre søvn enn vanlig… Jeg gleder meg til å se reaksjonen hans når den nye kluten plutselig kommer i posten! Eller kanskje han skjønner at det er en kopi… hehe 🙂

   Svar
 2. Abelone

  Problemet er bare at man aldri vet hvilken bamse som blir den store helten. Er ikke alltid de knytter seg til den bamsen du forventer. Og plutselig finner de en annen bamse som man kjøpte for leeeeeenge siden, og da er man jo like langt. Men lurt å ha dobbelt av det som de er mest knyttet til.

  Hos oss har det heldigvis vært smokken som har vært viktigst, og den var lett å erstatte.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Ja, du har et poeng der:-) Her har det vært litt tvangstilknytning kanskje, siden vi plasserte det kosedyret/kosekluten vi kjøpte ved hodet til ungen omtrent fra første stund, så assosiasjonen med søvn og kos ble rimelig sterk fra dag en 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s