Tvillingøyeblikk 4/2013

«Du må roe deg ned, mamma«…

Jeg så bort på storebror som satt der på gulvet og lekte fredelig med duploen sin. Det var fredag ettermiddag, og en av de klassiske fortelle en tvilling for jeg-vet-ikke-hvilken-gang at det er ikke lov å stå oppå kjøkkenbordet-situasjonene.

«De er bare babyer, de skjønner ikke hva du sier…!»

Tvillingøyeblikk 4/2013Jeg måtte le. Skjønner ikke hva jeg sier? Storebror har tydeligvis hørt meg si dette til ham temmelig mange ganger før. Eller noe i den gaten: «De skjønner ikke at det er din leke, lille venn. De er bare babyer». 

Men disse «babyene» har blitt halvannet år, og sannsynligvis skjønner de temmelig mye mer enn vi liker å tro.

De skjønner i hvert fall at når jeg sier «NEI, dere har ikke lov til å klatre opp på kjøkkenbordet!» så betyr det «la oss klatre opp på kjøkkenbordet, riste intenst på hodet og si «nei nei nei» sånn at mamma skjønner at vi vet at vi ikke skal stå oppå kjøkkenbordet (we just don’t care).

Tvillingøyeblikk 4/2013De har skjønt at den morsomste leken i verden er å løpe i hver sin retning når jeg prøver å få tak i dem.

At når jeg sier til storebror at han ikke skal kaste lekene sine veggimellom, så betyr det «fritt frem for å kaste alle lekene vi finner de neste tjue minuttene og se hvor sur mamma blir«!

Og de har skjønt at det aller fineste er å være tvilling, og alltid ha en ved sin side, enten det er når man ikke vil gjøre som man blir bedt om eller når man bare trenger litt kos…

De skjønner ganske mye! Både de to og han på tre.

Tvillingøyeblikk nr 4/2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s