Omtanke som varmer!

Jeg kjente det første akutte stikket av hjemlengsel for tre dager siden. En tidlig grå morgen, på vei til barnehagen med tre små gutter, som endte i fall på sykkel, brukket håndledd og sykehusbesøk.

Jeg har ikke hatt tid til å kjenne ordentlig på det før. Ikke hatt så stor grunn til det heller, for livet har jo vært bra de siste to månedene! Intenst og slitsomt, men spennende og fint også. Men så plutselig smalt det.

Omtanke som varmerJeg kom hjem fra sykehuset med armen i gips og full av smertestillende. Jeg gråt noen tårer på sykehuset, først og frems av smerte. Men så begynte hodet liksom å innrette seg så praktisk som man bare må i en sånn situasjon. Tankene kvernet på hvordan vi nå skal løse hverdagen.

Vi har guttene i barnehage to dager hver, men jeg har fortsatt en eller flere av dem hjemme med meg hver dag unntatt onsdager. Også i helgene, når mannen min må få studert noen timer. Vi har jo ikke familie her, og mannen min har et så intenst studieopplegg at det ikke er mulig for ham å komme hjem før nærmere ungenes leggetid hver dag.

Hvordan håndterer man tre så små barn med én arm? Bleieskift. Av- og påkledning. Inn og ut av vogn. Hjelping og bæring. Og alt annet av husarbeid og praktiske ting. Sakte men sikkert begynte det å synke inn at dette blir hverdagen i seks uker fremover. At vi kommer til å trenge hjelp. Ekstra barnehageavlastning. Barnevakt hjemme. Et budsjett som sprenges og oppsparte midler som kommer til å fly ut av vinduet…

Jeg kom hjem, satte meg ned og åpnet skjermen. Og da brast det! Tårene bare rant. Da jeg så all omtanken fra alle de jeg har blitt kjent med her på så kort tid, på facebook og på sms, var det som å stikke hull på en ballong. Så mange som ville hjelpe, med barnepass, med middagslaging, med besøk, hva det måtte være! Folk som er hjemme med barn selv, langt hjemmefra, og som har like travle dager som meg. Og folk uten barn, som bare ønsket å bidra.

Takknemlig er ordet!! Takknemlig for den fantastiske hjemmelagede middagen og de nydelige ingefærkjeksene som en mamma fraktet gjennom hele byen med to små jenter i vogn. For hjelpen jeg fikk til å hente guttene i barnehagen og ta dem til den oppsatte legetimen. For kortet som storebror hadde med seg fra barnehagen. For all annen omtanke, også fra familie og venner hjemme. Og ikke minst for min snille mamma som satte seg på flyet og kom på helgebesøk!

Så lite som egentlig skal til for at man føler seg litt bedre! Vi fikk reddet eksamenen til mannen min i dag, og vi skal komme oss over den første kneiken. En dag av gangen!

God helg til deg!

Omtanke som varmer

7 tanker om “Omtanke som varmer!

 1. Jannicke

  Jeg tenkte faktisk på det her om dagen, og fortalte mamma om deg tidligere i dag; om hvordan det skal fungere med arm i gips, lite familienettverk, tre små barn og så videre…
  Godt å vite at noen stiller opp for deg! Jeg skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre. Vit i hvert fall at jeg sender varme tanker over havet*
  Stor klem, J.T.

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk, snille deg! Vi tar en dag av gangen, så går det vel på et vis 🙂 Må senke ambisjonsnivået noen hakk fremover…! Hils mammaen 🙂 klem

   Svar
 2. spirea

  Kjære deg – først – god bedring. Så leit så høre om armen din – og alle de utfordringene du står overfor. Men jeg er sikker på at du kommer til å klare dette, en dag om gangen! Håper du leges fort!
  Og du, tusen takk for dine fine ord til meg på bloggen min – det betyr mer enn du aner. Jeg er så gla jeg fant denne bloggen din! Ønsker deg en god søndag i morgen (kan jo hende du har lagt deg allerede ;)) God klem din vei ❤

  Svar
  1. ToPlussTre Innleggsforfatter

   Tusen takk! Det var godt å ha mamma på helgebesøk, og vi har fått tid til å ordne oss litt praktisk i dagene som kommer. God søndag til deg!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s