Når det stormer litt i livet…

Det blåser opp til orkan her. Og jeg snakker ikke i metafor om livet mitt her altså, selv om det nesten kunne vært sånn…! Det er meldt orkan og storm i store deler av England i morgen. Ute blåser det så kraftig at det knirker i huset, og det føles best å holde seg inne under et pledd!

Når det stormer litt Men: Noen ganger stormer det litt i livet også. Vi ville ikke vært mennesker uten oppturene og nedturene som former oss. Den levde erfaringen som stråler ut av øynene på et gammelt menneske. Det er klart det ikke bare har vært en evig opptur! Alle føler seg alene i blant. Usikker og redd. Sliten og utmattet.

Da kan det være godt å kunne støtte seg til at smerte og motgang som regel er midlertidig. Enten det er hverdagslige utfordringer og problemer; i relasjoner, på jobb eller økonomisk. Eller mer alvorlige ting som sykdom og tapet av noen man er glad i.

Har man levd noen år vil man kunne lukke øynene og oppsummere hva man har vært gjennom før. Hvordan det føltes, hvordan man håndterte det og hva som kom ut av det i den andre enden. Har man et religiøst perspektiv kan motgangen og prøvelsene virke mindre sett opp mot det større bilde om at noe bedre skal komme, om ikke i dette livet så senere. Ser man det i et perspektiv uten religiøse konnotasjoner kan man tenke: «What doesn’t kill you makes you stronger«…

Det er kanskje en mening i at vi utsettes for noen prøvelser! En mening fordi det er prøvelsene som gjør oss sterkere. Tryggere. Bedre i stand til å håndtere det som måtte komme. Mer takknemlige. Eller mer ydmyke. Flinkere til å sette pris på de små tingene. Mer oppmerksom på hvordan andre har det.

Jeg skal stoppe her, før du tror at mitt brukne håndledd har ført meg inn i en dyp depresjon og tungsinn…! Så ille er det ikke fatt med meg. Ikke i det hele tatt! Jeg har det ganske så bra jeg altså, omstendighetene tatt i betraktning!

Jeg synes bare det er fint å få satt ting litt i perspektiv en gang i blant. Kjenne litt på hvor liten jeg egentlig er i det store bildet, og at det selv om det kan virke som skjebnen leker litt med en noen ganger så har ting en tendens til å falle på plass over tid. Jeg har tillit til at det løser seg til det beste!

Det er snart på tide å krype til sengs her, og håpe på at stormen som er meldt ikke kommer…

Ønsker deg en riktig fin søndags kveld!

Når det stormer litt...

2 tanker om “Når det stormer litt i livet…

 1. Diaperdiva

  Å hvor nydelig var ikke dette.. ❤
  Håper stormen har stilnet noe der borte, og at sola kryper opp i horisonten..
  Og angående den orkanen, så fløy min bror og far fra London i går.. Det var visst ikke bare dem som fløy.. trær og andre gjenstander.. Mamma mia! Håper Cambridge ikke havnet i verste basketaket..
  Klemmer ❤

  Svar
 2. ToPlussTre Innleggsforfatter

  Tusen takk snille deg! Så bra at de kom seg vel hjem – det var ordentlig ruskevær her. Nå er det tilbake til godt, gammelt engelsk klima: Vind, regn og sol om hverandre. Ønsker deg en god uke!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s