Leketips: Montessori-materiell

Å være hjemme med barn krever faktisk verken en million leker, klatrestativ i huset eller hjemmekinoanlegg! Vi kjøper ganske sjelden noe som helst, utenom bursdager og jul.

Leketips: Montessori-materiellFor det første er min erfaring at det morsomste av alt er å bli tatt med på de daglige gjøremålene i huset. Å få lov til å trykke på startknappen på vaskemaskinen eller skylle potetene i vasken er jo ti ganger gøyere enn å bli forvist til et hjørne med lego mens jeg går og gjør mine ting!

For det andre har vi begrenset med plass, og jeg er av dem som ikke er spesielt begeistret for billige plastleker som blir ødelagt etter to gangers bruk og forsøpler både huset og naturen for øvrig.

For det tredje er vi mye ute! Det er rett og slett ikke levelig å være innendørs med tre barn en hel dag. Både de og jeg trenger luften, og ute er det så mye gratis underholdning at man ikke trenger noe annet!

Men det er klart: Noen inne-aktiviteter er det jo fint å sette treåringen i sving med nå som vintersesongen snart setter inn for fullt!

Leketips: Montessori-materiellNylig fant vi Montessori-materiell på salg hos Riktige Leker. Storebror gikk i en Montessori-barnehage inntil vi flyttet, så vi var kjent med en del av materiellet. Montessori er en pedagogikk som tar utgangspunkt i barns nysgjerrighet og mottakelighet for å lære i ulike faser. For å hjelpe og stimulere barna har Montessoribarnehager og skoler ulike materiell for praktiske, sansetrenende og intellektuelle øvelser. Tanken er at læring skjer best når det konkrete kommer før det abstrakte; ved å se, føle og erfare.

Dette er holdbare, solide ting som fanger oppmerksomheten og er morsomme å holde på med. Vi kjøpte blant annet et perlesett. Det inneholder kort med «oppskrifter» (fra enkle til avanserte) på perler tredd på en snor. Med følger snor og perler. Storebror trengte litt hjelp, men kom fort inn i det. Fint å ha litt avveksling fra tog, bil og duplo, selv om det også er gøy!

Hva er favoritt-aktivitetene innendørs hos dere i vinterhalvåret?

Ønsker deg en fin tirsdags kveld!

Leketips: Montessori-materiell

1 tanke om “Leketips: Montessori-materiell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s