November: Måneden for takknemlighet

Hver dag nå i november legger en amerikansk dame jeg har blitt kjent med her ut en oppdatering på facebook med hva hun er takknemlig for i dag. Det er hennes måte å feire «month of thankfulness», som avsluttes med Thanksgiving den fjerde torsdagen i november.

Måneden for takknemlighetThanksgiving er den største høytidsdagen i USA, faktisk større enn julaften, og en dag som handler om å verdsette livet og alle gavene det har å by på. Selve høytiden varer over fire dager; fra torsdag til søndag. Vi har jo ikke noen tradisjon for å holde «høsttakkefest» i Norge, men jeg synes det er en veldig fin ting!

For det er lett å glemme! Alle de små tingene vi har å sette pris på, som ofte overskygges av bekymringer og problemer eller bare ubetydelige praktiske ting. Det er fint å minne seg selv på dem. Det setter ting i perspektiv.

Her jeg sitter denne kalde november morgenen er jeg for eksempel takknemlig for knekkebrødet med brunosten jeg fikk med meg fra Norge forrige helg. De to platene norsk melkesjokolade og det fine kortet jeg så uventet fikk av kollegene mine hjemme i Oslo! Jeg er takknemlig for at ungene var glade og fornøyde i morges og kom seg av gårde til barnehagen uten stress. At hånden min blir bedre dag for dag. Og at solen skinner ute og jeg snart skal gå en tur langs elven.

Måneden for takknemlighetVi kan lære litt om hverdags-takknemlighet av ungene! De lever i nuet og setter pris på de små tingene som om det ikke fantes noe annet i hele verden! Den ekstatiske gleden over å få plaske føttene oppi en sølepytt, se et ekorn i et tre på vei hjem fra barnehagen eller spise en kjeks. Vi voksne har så mye å fylle hodet med at vi lett glemmer.

Så kanskje vi skal prøve sammen? Skrive ned én ting hver dag i hele november. Én ting som gjør nettopp denne dagen fin. Én ting verdt å sette pris på. 

Håper du får en fin helg!

Måneden for takknemlighet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s